Szpanowanie językami obcemi
Moderator: RedAktorzy
- Małgorzata
- Gadulissima
A ja durna jestem, od razu się przyznam, bo jakimś cudem udało mi się wyprowadzić dowód (między moimi dwoma komórkami), że anty- oznacza przeciwieństwo, więc antymikrobiologiczny => makrobiologiczny.
No, i czyż nei piękne? Nadaję się na tego najgłupszego kaprala, na którym można testować :))))
No, i czyż nei piękne? Nadaję się na tego najgłupszego kaprala, na którym można testować :))))
So many wankers - so little time...
- Gorgel-2
- Klapaucjusz
- Małgorzata
- Gadulissima
Z całą pewnością pobudzający był wieczór wczorajszy, albowiem urządziliśmy prezentację maturalną synowi jednego z bywalców, hyhy!Gorgel-2 pisze:To tylko wpływ pobudzających umysłowo wieczorów czwartkowych... ;-PMałgorzata pisze:No, i czyż nei piękne? Nadaję się na tego najgłupszego kaprala, na którym można testować :))))
Znaczy: prezentację przygotował tegoroczny maturzysta, my, natomiast, samozwańczo ogłosiliśmy się Wstępną Komisją Egzaminacyjną pod przewodnictwem Jacka Inglota (ponieważ tylko Jacek Inglot nadawał się na to stanowisko - jako obdarzony odpowiednimi warunkami wokalnymi => potrafi nas wszystkich przekrzyczeć i tym samym uciszyć).
Stwierdzić mogę, że ta nowa matura, to paskudna jest...
- elam
- Pćma
oh la la je vois que je viens de louper une belle discussion en francais... et c'est rate pour la frime :) heh!
mais si jamais vous avez encore envie d'utiliser la langue de Moliere, je suis ici.. :) tout pres de la Bastille :)
et desolee pour le manque d'accents - mon clavier n'est pas compatibile avec le phpBB :)
allez, allez, continuez ! :)
mais si jamais vous avez encore envie d'utiliser la langue de Moliere, je suis ici.. :) tout pres de la Bastille :)
et desolee pour le manque d'accents - mon clavier n'est pas compatibile avec le phpBB :)
allez, allez, continuez ! :)
Wielu ludzi nie wie, co zrobic z czasem.
Czas nie ma z ludzmi takiego problemu...
"Agencja Dimoon - ten sie smieje kto umrze ostatni." - yyy...
- Gustaw G. Garuga
- Psztymulec
- Małgorzata
- Gadulissima
- Gustaw G. Garuga
- Psztymulec
- Małgorzata
- Gadulissima
- Gustaw G. Garuga
- Psztymulec
- Gustaw G. Garuga
- Psztymulec
- Małgorzata
- Gadulissima
Czyli Parodiae travestes
Zgodnie z systematyką wg Linneusza, pierwszy człon nazwy gatunku musi być wielką literą, a ponieważ to liczba mnoga, drugi człon musi mieć uzgodnioną końcówkę - w liczbie mnogiej -es => jak myślę. Alfi będzie chyba wiedział lepiej, ale to - is mi nie pasuje :D:D:D
Edit: Albo, zamiast się dręczyć głupotami, daj Parodia travestis (liczba pojedyncza, drugi człon, to rzeczownik w Genetivie). I wtedy będzie dobrze. :))))
Edit ponownie: tylko wtedy w zdaniu musiałbyś użyć stwierdzenia" "pozywka dla bakterii z gatunku Parodia travestis => żeby stylistycznie było OK.
Zgodnie z systematyką wg Linneusza, pierwszy człon nazwy gatunku musi być wielką literą, a ponieważ to liczba mnoga, drugi człon musi mieć uzgodnioną końcówkę - w liczbie mnogiej -es => jak myślę. Alfi będzie chyba wiedział lepiej, ale to - is mi nie pasuje :D:D:D
Edit: Albo, zamiast się dręczyć głupotami, daj Parodia travestis (liczba pojedyncza, drugi człon, to rzeczownik w Genetivie). I wtedy będzie dobrze. :))))
Edit ponownie: tylko wtedy w zdaniu musiałbyś użyć stwierdzenia" "pozywka dla bakterii z gatunku Parodia travestis => żeby stylistycznie było OK.
Ostatnio zmieniony śr, 17 maja 2006 17:16 przez Małgorzata, łącznie zmieniany 1 raz.
- Gustaw G. Garuga
- Psztymulec
- Alfi
- Inkluzja Ultymatywna
- elam
- Pćma