Wiosna
Moderator: RedAktorzy
- Keiko
- Stalker
- Marcin Robert
- Niegrzeszny Mag
Otóż popełniłaś często spotykany błąd, myląc krokusy z zimowitami jesiennymi.Keiko pisze:a to zdjęcie zrobiłam osobistycznie w ten weekend w ogródku tesciowej.
- Keiko
- Stalker
To dlaczego kwitły tez wczesną wiosną? :PMarcin Robert pisze:Otóż popełniłaś często spotykany błąd, myląc krokusy z zimowitami jesiennymi.Keiko pisze:a to zdjęcie zrobiłam osobistycznie w ten weekend w ogródku tesciowej.
Hm... muszę się zapytać teściowej w takim razie komu do sałatki planuje podać ta cudna roślinkę :X
Wzrúsz Wirúsa!
Ha! Będziemy nieśmiertelni! To nie historia nas osądzi, lecz my osądzimy ją! (Małgorzata)
Ha! Będziemy nieśmiertelni! To nie historia nas osądzi, lecz my osądzimy ją! (Małgorzata)
-
- Nexus 6
Dwa lata temu przy jednej ze szczecińskich dróg zakwitły maki... w grudniu. Magnolie natomiast niedaleko mnie kwitły miesiąc temu, po raz drugi w tym roku. Nic już mnie nie zdziwi.Keiko pisze:Magnolie zakwitły w ogrodzie mojej własnej rodzicielki,
a to zdjęcie zrobiłam osobistycznie w ten weekend w ogródku tesciowej.
- Marcin Robert
- Niegrzeszny Mag
Raport spodzimka: Szpaki przyleciały w tym roku z opóźnieniem. Dopiero wieczorem 6 lutego dostrzegłem ich wielkie stado (jeśli mogę użyć tego terminu) krążące tam i z powrotem po niebie, rozdzielające się czasami na mniejsze grupy. Dwa lata temu szpaki przyleciały 29 lutego, zaś rok temu były już na samym początku marca (na pewno drugiego). Czyżby zapowiadało to późną wiosnę?
- Marcin Robert
- Niegrzeszny Mag
- Marcin Robert
- Niegrzeszny Mag
Bociany przyleciały. (Już wczoraj). :D
-
- Nexus 6
- Alfi
- Inkluzja Ultymatywna
-
- Nexus 6
- Marcin Robert
- Niegrzeszny Mag
Dzięcioła czarnego widziałem pięć lat temu, kiedy wybrałem się z Nowego Bystrego na Gubałówkę. W pewnym momencie zgubiłem szlak w leśnym gąszczu, gdy nagle usłyszałem stukanie. Patrzę, a tu czarny dzięcioł pracowicie opukuje pień smreka. Zrobiłem nawet zdjęcie, ale nie wyszło.
- Alfi
- Inkluzja Ultymatywna
W zamierzchłych czasach, kiedy jeszcze druty z prądem wisiały na drewnianych słupach, przed naszym domem na czubku słupa siadał czasem zielony dzięcioł w czerwonym bereciku i wrednie się z nas śmiał. Kiedy indziej to samo miejsce zajmowała turkawka.
Żadnego z tych ptaków nie widziałem od lat.
Żadnego z tych ptaków nie widziałem od lat.
Le drame de notre temps, c’est que la bêtise se soit mise à penser. (Jean Cocteau)
Hadapi dengan senyuman.
Hadapi dengan senyuman.
- Marcin Robert
- Niegrzeszny Mag