Dobry żart, tynfa wart

czyli nic konkretnego, za to do wszystkiego

Moderator: RedAktorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Alfi
Inkluzja Ultymatywna

Post autor: Alfi »

To mi się kojarzy z pewną kanadyjską karykaturą sprzed lat: na drugim planie jakieś zbiegowisko, a na pierwszym dwaj mundurowi ze słynnej Pomarańczowej Policji, obaj w pełnej gali, postanawiają dyskretnie zmieszać się z tłumem, żeby się dowiedzieć, co się stało.
Le drame de notre temps, c’est que la bêtise se soit mise à penser. (Jean Cocteau)
Hadapi dengan senyuman.

Awatar użytkownika
TssC-23-N
Sepulka

Post autor: TssC-23-N »

Jeśli było, to przepraszam za powtórki, choć ja to mogę oglądać do przesytu:
http://www.joemonster.org/filmy/20949/Spiaca_Krolewna

Oraz autentyk:

We wsi mojej nadobnej, koło miasta-stolicy włókiennictwa (ongiś stolicy) leżącej, świętej pamięci już facet (nerwowy był i lubił szybką jazdę zakrapianą, tak zwany syndrom sojuz [SJZ], świećcie, bóstwa, nad jego duszą), postawił sklep z akcesoriami samochodowymi, artykułami AGD i wszelkiej maści rzeczami, które androidom i cyborgom winny się przydać. Chrzestny mój, czytacz nieulękły i nieprzejednany, ZACHODZI do sklepu owego (Na nic słowa mojej mamy do kumpeli: "Aniu, zajść to w ciążę można!") i mówi:
- U pana to wszystko znaleźć można, jak u Rzeckiego.
Na co dumny właściciel pyta, z lekką zawiścią w oczkach:
- A gdzie ten Rzecki ma sklep?

Kolejny autentyk, matka kumpeli poucza koleżankę:
- No, nie bój się tak, po prostu wejdziesz do gabinetu i zapytasz, czy jest dyrektor Kotas. Tylko nie uśmiechaj się przy tym głupio i nie pomyl, no wiesz... Idziesz!
Koleżanka, zdenerwowana jak wodnik na solarium, wchodzi i, ledwo co próg przekroczy, pyta:
- Czy jest dyrektor Choj?
"(...)Nada ni nadie podra llevarse lo ke sabes.
Nada ni nadie podra llevarse lo ke puedes ver."

Awatar użytkownika
kiwaczek
szuwarowo-bagienny

Post autor: kiwaczek »

Ten dyrektor Kotas to może z POCh-u?
I'm the Zgredai Master!
Join us young apprentice!
Jestem z pokolenia 4PiP i jestem z tego dumny!

Awatar użytkownika
flamenco108
ZakuŻony Terminator

Post autor: flamenco108 »

Nie wiedziałem, że przetrwali:
http://nowy-pompon.netbird.pl/
Nie wskazuję na konkrety, bo mnie tam się prawie wszystko podoba.
Nondum lingua suum, dextra peregit opus.

Awatar użytkownika
Alfi
Inkluzja Ultymatywna

Post autor: Alfi »

Ech, na pewnej uczelni był kiedyś docent Bany. Na pięć minut przed zajęciami studenci rozpytywali przaśną wiejską gwarą, czy Bany juz je. Formułowali pytanie trochę inaczej, tzn. w innym szyku.
Le drame de notre temps, c’est que la bêtise se soit mise à penser. (Jean Cocteau)
Hadapi dengan senyuman.

Awatar użytkownika
Cordeliane
Wynalazca KNS

Post autor: Cordeliane »

TssC-23-N pisze:Kolejny autentyk[...]
- Czy jest dyrektor Choj?
Oj, Tess, ten "autentyk" to ma przynajmniej 12 lat - tylko że u nas na studiach owa anegdotka krążyła nie w wersji "dyrektor", ale "dziekan" poszukiwany przez studenta.
Light travels faster than sound. That's why some people appear bright until they speak.

Awatar użytkownika
TssC-23-N
Sepulka

Post autor: TssC-23-N »

Cóż, najwyraźniej rzecz ogólnokrajowa, ja znam to w wersji konkretnego przypadku. ;-)

Dowcipów jako takich nie wklejam, bo, ten-teges, bywają specyficzne. :p

A o studentach i wykładowcach to już kawałów i anegdot powstało, że ho-ho i czasem trudno wyłapać te w miarę świeże.
"(...)Nada ni nadie podra llevarse lo ke sabes.
Nada ni nadie podra llevarse lo ke puedes ver."

Awatar użytkownika
Zanthia
Alchemik

Post autor: Zanthia »

Alfi pisze:To mi się kojarzy z pewną kanadyjską karykaturą sprzed lat: na drugim planie jakieś zbiegowisko, a na pierwszym dwaj mundurowi ze słynnej Pomarańczowej Policji, obaj w pełnej gali, postanawiają dyskretnie zmieszać się z tłumem, żeby się dowiedzieć, co się stało.
No bo wiedzą, co jest w karierze ważne... hucpa, panie, hucpa...
It's me - the man your man could smell like.

Awatar użytkownika
Hitokiri
Nexus 6

Post autor: Hitokiri »

"Ale my nie będziemy teraz rozstrzygać, kto pracuje w burdelu, a kto na budowie"
"Ania, warzywa cię szukały!"

Wzrúsz Wirusa! Podarúj mú "ú" z kreską!

Xiri
Nexus 6

Post autor: Xiri »

Awatar użytkownika
Mara
Stalker

Post autor: Mara »

Oj, cudne to :) I tak sie ciesze, ze mieszkam w "zimno", a nie w "dziczy" (chociaz moze bardziej by pasowalo...) :D
42

Xiri
Nexus 6

Mnie najbardziej rozbroił polski patch zainstalowany na wyspach ;)
Była jeszcze jedna wersja takiego obrazka (a raczej mnóstwo ich było), dotyczyła świata.

A tu Avatar, raczej +18 :D

zdanie

Xiri
Nexus 6

Spytaj eksperta :D

Drogi Jacku,
mam nadzieję że będziesz mi w stanie pomóc.
Pewnego dnia wybrałam się do pracy, zostawiając mojego męża w domu oglądającego telewizję. W drodze do pracy zgasł mi silnik i samochód został unieruchomiony jakieś dwa kilometry od domu - musiałam wrócić się aby poprosić męża o pomoc. Kiedy dotarłam do domu nie mogłam uwierzyć w to co zobaczyłam. Był w łóżku z córką naszego sąsiada! Mam 32 lata, mój mąż 34, a córka sąsiada ma 19. Pobraliśmy się 10 lat temu. Mąż przyznał mi się, że romansuje przez ostatnie pół roku. Mąż nie zamierza iść do poradni małżeńskiej.
Jestem kompletnym wrakiem człowieka. Potrzebuję pilnej porady. Możesz mi pomóc?
Magda.

----------------

Droga Magdo,
zgaśnięcie silnika po krótkiej jeździe może być spowodowane przez wiele czynników. Najpierw sprawdź czy nie jest zapchany przewód paliwowy. Jeśli jest czysty, sprawdź wszystkie przewody i rury doprowadzające powietrze do silnika. Sprawdź też przewody uziemiające. Jeśli to nie rozwiąże twojego problemu to należy sprawdzić czy pompa paliwowa nie jest uszkodzona i czy dostarcza prawidłową ilość paliwa do wtryskiwaczy.
Mam nadzieję, że byłem pomocny.
Jacek.

Awatar użytkownika
Soi
Psztymulec

Post autor: Soi »

Byłabym zapomniała <pac! w czoło>
Zemsta

Awatar użytkownika
Metallic
Kadet Pirx

Post autor: Metallic »

Dobre, szkoda, że to tak nie działa... :D
"...handlarz starym książkami odkrywa, że jego zarośnięte chwastami, najzwyklejsze w świecie podwórko jest znacznie dłuższe, niż się wydaje - w istocie sięga ono aż do samych bram piekieł."

ODPOWIEDZ