Pytania wszelakie
Moderator: RedAktorzy
- Alfi
- Inkluzja Ultymatywna
-
- Nexus 6
Jeśli to ironia, to może Międzynarodowy Czerwony Krzyż? Międzynarodowe Centrum Kultury?ElGeneral pisze:Czy ktoś wie, co może oznaczać skrót MCK użyty w wyrażeniu "...heroin, malta, or MCK"?
Znaczeń tego skrótu jest tyle, co kotów na terenie stolicy.
link
- No-qanek
- Nexus 6
- hundzia
- Złomek forumowy
heroina,ElGeneral pisze:Czy ktoś wie, co może oznaczać skrót MCK użyty w wyrażeniu "...heroin, malta, or MCK"?
MCK to nazwa producenta farmacautyków McKesson, nie jest to opisane w linku, ale nieoficjalnie specjalizującego się w opioidach i ich dystrybucji. Z maltą się nie spotkałam, ale skoro niektóre rodzaje heroiny (w zależności od domieszek i czystości) biorą nazwę czasem od kraju w którym wyplynęły (China white, India, Polish (w kraju znany jako kompot)) podążałabym tym tropem, jako, że na Malcie istnieje w tym momencie na rynku najczystsza heroina.
edit: czemu link mi się rozjechał? Nie wiem jak wywalic nawiasy z linku, by działał.
Wzrúsz Wirúsa!
Wł%aś)&nie cz.yszc/.zę kl]a1!wia;túr*ę
Wł%aś)&nie cz.yszc/.zę kl]a1!wia;túr*ę
- Ilt
- Stalker
Toteż mówię, MCK - oksykodon, McK (też) to produkują i sprzedają.hundzia pisze:heroina,ElGeneral pisze:Czy ktoś wie, co może oznaczać skrót MCK użyty w wyrażeniu "...heroin, malta, or MCK"?
MCK to nazwa producenta farmacautyków McKesson, nie jest to opisane w linku, ale nieoficjalnie specjalizującego się w opioidach i ich dystrybucji. Z maltą się nie spotkałam, ale skoro niektóre rodzaje heroiny (w zależności od domieszek i czystości) biorą nazwę czasem od kraju w którym wyplynęły (China white, India, Polish (w kraju znany jako kompot)) podążałabym tym tropem, jako, że na Malcie istnieje w tym momencie na rynku najczystsza heroina.
edit: czemu link mi się rozjechał? Nie wiem jak wywalic nawiasy z linku, by działał.
Nawias lewy %28, nawias prawy %29. To powinno zamieniać nawiasy na % automatycznie. ;)
The mind is not a vessel to be filled but a fire to be kindled.
- ElGeneral
- Mistrz Jedi
Od kilku już lat wszyscy, którym leży na sercu dobro polskiego czytelnictwa książek, wyrażają się najgorszymi wyrazami o monopolu MPiK-u. Czy nie dałoby się rzeki tych żalów i narzekań skierować do rozpatrzenia przez UOKiK? Pojedynczy wydawca bandytom z Empiku nie podskoczy, ale niech mi znawcy prawa odpowiedzą, czy nie dałoby się wypichcić jakiegoś zbiorowego pozwu? Skoro istnieje coś takiego, jak ustawodawcza inicjatywa obywatelska to może i z tym coś by się wykukało? Nie może przecież być tak, że kilku warszawskich cwaniaczków trzyma za gardło cały księgarski rynek w Polsce i niczego się z tym nie da zrobić. Ci panowie mogą skazać na nicość każdego polskiego pisarza!
Ostatnio zmieniony czw, 01 gru 2011 15:07 przez ElGeneral, łącznie zmieniany 1 raz.
Takie jest moje zdanie w tej materii, a oprócz tego uważam, że Kartagina powinna być zburzona.
- Alfi
- Inkluzja Ultymatywna
Pomyłka freudowska?ElGeneral pisze: Ci panowie nogą skazać na nicość każdego polskiego pisarza!
Kto wie, może nawet małym palcem u lewej nogi...
Swoją drogą, ciekawy jestem, czy ktokolwiek "posiada wiedzę" pozwalającą prześledzić mechanizmy rządzące "kolejnością dziobania" w branży.
Le drame de notre temps, c’est que la bêtise se soit mise à penser. (Jean Cocteau)
Hadapi dengan senyuman.
Hadapi dengan senyuman.
- ElGeneral
- Mistrz Jedi
Już, Alfi, zmieniłem tę "nogę". Ale tylko to podchwyciłeś z mojego postu? Nie dociera do Ciebie, że jak kilku hersztów z MPiK-u zechce wykasować np. pisarza Chrapkowskiego, to choćby ten miał rzesze fanów liczne, jawne i dwupłciowe - zniknie z księgarskich półek, bo żaden wydawca sam nie udźwignie ciężaru dystrybucji jego niewątpliwie poczytnych książęk? Co, Polacy przejdą na "samizdaty" Nie rozśmieszaj mnie...
Takie jest moje zdanie w tej materii, a oprócz tego uważam, że Kartagina powinna być zburzona.
- Alfi
- Inkluzja Ultymatywna
Ależ dociera, dociera. Świadczy o tym poniekąd ciąg dalszy mojego posta.
Edit: Ale czy ktoś z nas wie, dlaczego jest tak, jak jest? Możemy się pooburzać... A potem jeszcze ktoś zapyta: "A jakie macie dowody, że jest tak, jak jest?"
Edit: Ale czy ktoś z nas wie, dlaczego jest tak, jak jest? Możemy się pooburzać... A potem jeszcze ktoś zapyta: "A jakie macie dowody, że jest tak, jak jest?"
Le drame de notre temps, c’est que la bêtise se soit mise à penser. (Jean Cocteau)
Hadapi dengan senyuman.
Hadapi dengan senyuman.