Reklamowisko - czym nas straszą i zadziwiają w tivi

czyli nic konkretnego, za to do wszystkiego

Moderator: RedAktorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Gesualdo
Niegrzeszny Mag

Post autor: Gesualdo »

Harna pisze:Reklama Heinekena jest boska! To pełne niedowierzania wzruszenie na twarzy jednego z mężczyzn — bezcenne :-D
Amen:)

Jest taka reklama odświeżacza powietrza. Chłopczyk siedzi na sedesie i woła mamę: „Skończył się! Skończył się Brise mini spray [czy jakoś tak]!” O czym jest ta reklama? O tym, że Brise się kończy. I to ma mnie zachęcić do zakupu? Czasami spece od marketingu mają dziwne pomysły.
A propos reklam artykułów do toalety. Śmieszą mnie reklamy papierów toaletowych i cała symbolika wokół nich. Te wszystkie króliczki i tym podobne. No bo przecież nie można wprost.

Tak w ogóle, to słyszałem kiedyś o badaniach polskiego rynku, które potwierdziły, że nie opłaca się u nas stosować zbyt zabawnych i wyszukanych reklam, bo do przeciętnego zjadacza chleba bardziej przemawia łopatologia i pani w różowym ubranku, która polewa bluzkę płynem do płukania.
"Jestem kompozytorem i coś pewnie chciałem, ale już zapomniałem."

Awatar użytkownika
Harna
Łurzowy Kłulik

Post autor: Harna »

Gesualdo pisze:Te wszystkie króliczki i tym podobne. [...] pani w różowym ubranku
Nie od dziś wiadomo, że króliki i różowość to gwarancja powodzenia reklamy! Cześć im i chał... eee, chwała!

Osobiście nie znoszę reklam w rodzaju Och, nie! To najlepsza koszula męża, jak ja ją teraz, biedna i głupia, wypiorę! Ojej, ojej, ratunku, olaboga, niech mnie ktoś ratuje! Za to swego czasu pękałam ze śmiechu przy reklamie Raid na mole, w której pewien sweter biegał po mieszkaniu, machając rękawami i wrzeszcząc straszliwie, a za nim latały głodne mole. Nigdy nie zapomnę tego widoku :-D
– Wszyscy chyba wiedzą, że kicający łurzowy kłulik to zapowiedź śmierci.
– Hmm, dla nas znaczy coś całkiem odmiennego – szczęśliwe potomstwo...
© Wojciech Świdziniewski, Kłopoty w Hamdirholm
Wzrúsz Wirúsa!

Awatar użytkownika
Metallic
Kadet Pirx

Post autor: Metallic »

Jak wiadomo, Raid zabija owady aż na śmierć...
"...handlarz starym książkami odkrywa, że jego zarośnięte chwastami, najzwyklejsze w świecie podwórko jest znacznie dłuższe, niż się wydaje - w istocie sięga ono aż do samych bram piekieł."

Awatar użytkownika
Harna
Łurzowy Kłulik

Post autor: Harna »

Że tak sobie zacytuję pewien film, a teraz tak cię zabiję, że umrzesz.
Też bym spierdzielała, mole bywają agresywne.
– Wszyscy chyba wiedzą, że kicający łurzowy kłulik to zapowiedź śmierci.
– Hmm, dla nas znaczy coś całkiem odmiennego – szczęśliwe potomstwo...
© Wojciech Świdziniewski, Kłopoty w Hamdirholm
Wzrúsz Wirúsa!

Awatar użytkownika
Millenium Falcon
Saperka

Post autor: Millenium Falcon »

Metallic pisze:Tak, a do tego nieśmiertelny pan Edward zachwalający lek na prostatę...
Pan Edward mnie jakoś ominął, ale regularnie wysłuchuję o panu, co to lek na potencję wziął i w związku z tym może wpadać do pani na herbatę kiedy tylko ona zechce.

A reklamy wszelkich środków czyszcząco-piorących to insza inszość. Tylko czekam, aż w którejś zdesperowana gospodyni domowa sobie w łeb strzeli, bo plamy z trawy nie dała rady sprać ze świętego sweterka małżonka/dzieciaka.
ŻGC
Imoł Afroł Zgredai Padawan
Scissors, paper, rock, lizard, Spock. - Sheldon Cooper

Awatar użytkownika
fealoce
Kadet Pirx

Post autor: fealoce »

Bo pan Edward, o ile dobrze pamiętam, straszył tylko w Trójce ;)

Awatar użytkownika
Buka
C3PO

Post autor: Buka »

Oj, w Jedynce też był -.-

Awatar użytkownika
Metallic
Kadet Pirx

Post autor: Metallic »

Millenium Falcon pisze: Pan Edward mnie jakoś ominął
Szczęśliwa... :)
"...handlarz starym książkami odkrywa, że jego zarośnięte chwastami, najzwyklejsze w świecie podwórko jest znacznie dłuższe, niż się wydaje - w istocie sięga ono aż do samych bram piekieł."

Awatar użytkownika
Marchew
Kurdel

Post autor: Marchew »

A ja to w ogóle reklamy lubię. Pokaże wam coś jeszcze:

http://www.youtube.com/watch?v=Z0Zo_5wyXMA - Nike Women 2006, moja absolutnie ulubiona reklama

Uwielbiam reklamę HP z Fergie - The Digital Dutchess, jak ktoś będzie chciał to sobie znajdźie, HP ma na swojej stronie i nie chce dzielić się z youtube, chodziła nawet w Polskiej telewizji z dubbingiem zamiast głosu Fergie

Takie tam lifestylowe cudactwo.

Awatar użytkownika
Karola
Mormor

Post autor: Karola »

Harna pisze:Osobiście nie znoszę reklam w rodzaju Och, nie! To najlepsza koszula męża, jak ja ją teraz, biedna i głupia, wypiorę! Ojej, ojej, ratunku, olaboga, niech mnie ktoś ratuje!
Uwielbiam reklamy 'wyprane w perwolu'. Co jedna - to lepsza.
Scena na lodowisku - pani wyciąga z torebki perwol. Dwie laski idą do knajpy i oczywiscie, mają pod ręką perwol.
Chyba też tak zacznę :P
Indiana Jones miał brata. Nieudacznika rodem z Hiszpanii. Imię brata nieudacznika brzmiało Misco. Misco Jones.

Awatar użytkownika
Gorgel-2
Klapaucjusz

Post autor: Gorgel-2 »

Karola pisze:Uwielbiam reklamy 'wyprane w perwolu'. Co jedna - to lepsza.
Scena na lodowisku - pani wyciąga z torebki perwol. Dwie laski idą do knajpy i oczywiscie, mają pod ręką perwol.
Chyba też tak zacznę :P
Jeszcze powinno być: babka do faceta (w typie latynosko-śródziemnomorskim): -- Odperwoll się!
;-DDD

<edit:>
Harna pisze:Też bym spierdzielała, mole bywają agresywne.
O, czytałaś?
Jak to Królik zapukał do szafy, z której rozległo się cienkie "proszę!"
(...) Królik wszedł do szafy, po czym rozległo sie wycie eskadry pikujących moli, a następnie z szafy wyskoczył różowy golas. [!]
(mole, bekając z przejedzenia, na niskim pułapie, wracały do bazy).
"We made it idiotproof. They grow better idiots."

Awatar użytkownika
Hitokiri
Nexus 6

Post autor: Hitokiri »

Władca Pierścieni w TVN
Raz
I dwa]

Nie ma to jak zachęcić ludzi do oglądania filmów, które już były ;)

EDiT:
Dopisałam zdanie.
"Ale my nie będziemy teraz rozstrzygać, kto pracuje w burdelu, a kto na budowie"
"Ania, warzywa cię szukały!"

Wzrúsz Wirusa! Podarúj mú "ú" z kreską!

Awatar użytkownika
Ellaine
Klapaucjusz

Post autor: Ellaine »

Szczerze, to ja się uśmiałam jak zobaczyłam reklamę do pierwszej części :D W pierwszej chwili myślałam, że to jakiś program i opowiadają jak to ludzie na youtube podkładają własne muzyki/dubbingi, no coś w tym stylu :D A to była reklama :D

Zastanawiam się, czyją i jaką piosenkę wrzucą do reklamy trzeciej części? :D
Piękne kłamstwo? Uwaga! To już twórczość - S. J. Lec
Cudnie, fajnie i gites - gdy definitywnie odwalę kitę - J. Nohavica
Rękopis znaleziony w pękniętym wazonie

Awatar użytkownika
Hitokiri
Nexus 6

Post autor: Hitokiri »

Nooo, mnie to też ciekawi :)
"Ale my nie będziemy teraz rozstrzygać, kto pracuje w burdelu, a kto na budowie"
"Ania, warzywa cię szukały!"

Wzrúsz Wirusa! Podarúj mú "ú" z kreską!

Awatar użytkownika
Marchew
Kurdel

Post autor: Marchew »

Czy mnie sie wydaje czy ocenzurowali mi reklamę Lecha (konkretnie czwartą miłość podmienili...)?

Za to do reklamówek wartych uwagi dochodzi reklama Allegro z walczącymi trampkami, wczoraj bodajże w przerwie You can dance wyczaiłem.

ODPOWIEDZ