Kruger pisze:Hundziu, kuzyn mieszkający na tej samej wyspie co Ty, napisał mi ostatnio:"Wreszcie przyszło lato! Teraz możemy chodzić w letnich kurtkach, letnich czapkach i letnich szalikach".Prawda to?:)
Święte słowa!
Dziś można było nawet odpiąć rękawy od kurtki!
edyta: KNS
Znów jakaś burza się turla na linii północ - południe, o jakąś godzinę marszu na zachód od mojego grajdołka. I pewnie znów trzeba będzie patrzeć z daleka na chmury jak ta przysłowiowa kania...
Le drame de notre temps, c’est que la bêtise se soit mise à penser. (Jean Cocteau)
Hadapi dengan senyuman.
Wczoraj się z tym spotkałem. Będąc w pracy znalazłem na podłodze monetę, która w pierwszej chwili wyglądała jak 2 funty, jednak okazało się, że to 1 euro. Kolega z pracy (Anglik) skwitował moje znalezisko: "Jeśli nie jesteś w Europie, to te pieniądze są bezużyteczne". Być może poddani królowej Elżbiety są po prostu ciency z geografii i nie zdają sobie sprawy z tego, że ich kraj należy jednak do Europy?
Ontop: Słońca cuś nadal nie widać, ale jakby się cieplej robiło. :)
You can do anything you like... but you must never be rude. Rude is being weak. Ty, Margoto, niszczysz piękne i oryginalne kreacje stylistyczne, koncepcje cudne językowe.
Jesteś językową demolką. - by Ebola
"Trzeba się pilnować, bo inaczej ani się człowiek obejrzy, a już zaczyna każdego żałować i w końcu nie ma komu w mordę dać." W. Wharton
POST SPONSOROWANY PRZEZ KŁULIKA