Wiosna

czyli nic konkretnego, za to do wszystkiego

Moderator: RedAktorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Shili
Sepulka

Post autor: Shili »

Jak tylko wrócę do domu, sprawdzę czy wiosna zawitała do Kotliny Sądeckiej. Tam przynajmniej wiosnę widać i czuć, nie to co zadymione miasta na Śląsku ( bez obrazy dla mieszkańców tychże terenów, lecz taka prawda ).
"W niedoskonałe słowa można ubrać jedynie niedoskonałe wspomnienia i niedoskonałe myśli"

Awatar użytkownika
Ellaine
Klapaucjusz

Post autor: Ellaine »

Bo wiosny w centrum miasta nigdy nie znajdziesz, chyba że akurat trafisz na ogródki działkowe w centrum Katowic, Shili :)) Wiem, coś o tym.
A ja dostrzegam wiosnę w Katowicach... może po prostu wiem, jak i gdzie patrzeć :)) Co prawda wczoraj nie widziałam wiosny w przykrytym białym puchem mieście, ale dzisiaj... tak pięknie świeciło słońce nad miastem, ta nieśmiała zieleń na trawnikach w przydomowych ogródkach... A ja na to "patrzę z góry, cały świat mam wokół"
Piękne kłamstwo? Uwaga! To już twórczość - S. J. Lec
Cudnie, fajnie i gites - gdy definitywnie odwalę kitę - J. Nohavica
Rękopis znaleziony w pękniętym wazonie

Awatar użytkownika
Shili
Sepulka

Od trzech lat mieszkam w Katowicach i naprawdę staram się, ale bardzo ciężko znaleźć ślady wiosny, takie prawdziwe i namacalne. Może dlatego, że w górach wychowałam się:) Poszukam w tym roku. Muszę się lepiej rozglądać. A czy spotkanie dzika to symbo wiosny? Liczy się?:)
"W niedoskonałe słowa można ubrać jedynie niedoskonałe wspomnienia i niedoskonałe myśli"

Awatar użytkownika
Ellaine
Klapaucjusz

Post autor: Ellaine »

Czyżbyś na Ligocie zaliczyła bliższe spotkanie z dzikiem? Myślę, że to nie do końca oznaka wiosny... W okresach cieplejszych dziki imo raczej chadzają nieco bardziej w głąb lasu. Aczkolwiek... słyszałam, że i w środku lata przechadzały się po Ochojcu :D Na moją dzielnicę stety, lub niestety nie zaglądają :) Ale widziałam dzisiaj kosa :))
Piękne kłamstwo? Uwaga! To już twórczość - S. J. Lec
Cudnie, fajnie i gites - gdy definitywnie odwalę kitę - J. Nohavica
Rękopis znaleziony w pękniętym wazonie

Xiri
Nexus 6

Post autor: Xiri »

W cieplejsze dni dziki lubią wchodzić do osiedli. Byłam świadkiem latem, jak stado przeszło z parku do samego centrum Międzyzdrojów, gdzie kręci się przecież pełno ludzi. U mnie w ogródku w ciepłe dni też jest pełno zwierząt, od łasic po ropuchy i jeże.

Awatar użytkownika
Marcin Robert
Niegrzeszny Mag

Post autor: Marcin Robert »

Sypie i sypie. Od samego rana. Pełnia zimy na początku wiosny.

Awatar użytkownika
Soi
Psztymulec

Post autor: Soi »

A u mnie pada i pada. Deszcz, rzecz jasna. A mnie się chce spać od dźwięku padającego deszczu (od niskiego ciśnienia pewnie też xP). I jeszcze wiatr podobno głowy urywa, ale to niezależnie od pory roku.
Wiosna pełną gębą. Czuję to w kościach. ;-/

Awatar użytkownika
Shili
Sepulka

Podsumowując: piękną zimę mamy tej wiosny...

Awatar użytkownika
Gata Gris
Kurdel

Post autor: Gata Gris »

Shili pisze:Podsumowując: piękną zimę mamy tej wiosny...
Od nocy pada na zmianę mokry śnieg i śnieżny deszcz. Aż się zastanawiam jakie to święta się zbliżają...
Bardzo lubię czytać! Na świecie jest tyle wspaniałych książek! Ja na ten przykład mogę pić miesiąc albo dwa, a potem wziąć i przeczytać jakąś książkę... I ta książka wyda mi się taka dobra, a ja sobie taki zły, że się okropnie denerwuję...

Awatar użytkownika
Marcin Robert
Niegrzeszny Mag

Post autor: Marcin Robert »

I znowu istna zawieja połączona z zamiecią śnieżną. Coś mi się zdaje, że przewidziałem.

Awatar użytkownika
Feline
Kurdel

Post autor: Feline »

Gata Gris pisze:Aż się zastanawiam jakie to święta się zbliżają...
To proste. U Ciebie będą zimowe, tutaj - sądząc po tym, co za oknem - wiosenne. Teraz jest tak, jak z feriami szkolnymi - każde województwo ma je w innym terminie ;)

Tak, że jakaś choinka nie zawadzi. Ja przywiozę pisanki :)

Awatar użytkownika
Montserrat
Szczurka z naszego podwórka

Post autor: Montserrat »

W zeszłym roku też białe święta były na Wielkanoc, a dżdżyste w grudniu.
Ale ja już nie chcę, żeby było tak ziiiiiiimno :(
"After all, he said to himself, it's probably only insomnia. Many must have it."

Awatar użytkownika
Małgorzata
Gadulissima

Post autor: Małgorzata »

A u mnie jest na zmianę: ciepło-zimno. Raz przygrzeje słoneczko, że okulary trzeba zakładać i szalik ściągać, a zaraz potem zwyczajnie śniegiem zawiewa z prawa na lewo. Normalnie, strach się bać.
So many wankers - so little time...

Awatar użytkownika
Alfi
Inkluzja Ultymatywna

Post autor: Alfi »

Jednym słowem: Будет дeсять месяцев зимы, а пoтoм вcё лeтo и лeтo!
Le drame de notre temps, c’est que la bêtise se soit mise à penser. (Jean Cocteau)
Hadapi dengan senyuman.

Awatar użytkownika
Radioaktywny
Niegrzeszny Mag

Post autor: Radioaktywny »

Вот утешитель:-P
There are three types of people - those who can count and those who can't.
MARS!!!
W pomadkach siedzi szatan!

ODPOWIEDZ