Wiosna
Moderator: RedAktorzy
- Shili
- Sepulka
Jak tylko wrócę do domu, sprawdzę czy wiosna zawitała do Kotliny Sądeckiej. Tam przynajmniej wiosnę widać i czuć, nie to co zadymione miasta na Śląsku ( bez obrazy dla mieszkańców tychże terenów, lecz taka prawda ).
"W niedoskonałe słowa można ubrać jedynie niedoskonałe wspomnienia i niedoskonałe myśli"
- Ellaine
- Klapaucjusz
Bo wiosny w centrum miasta nigdy nie znajdziesz, chyba że akurat trafisz na ogródki działkowe w centrum Katowic, Shili :)) Wiem, coś o tym.
A ja dostrzegam wiosnę w Katowicach... może po prostu wiem, jak i gdzie patrzeć :)) Co prawda wczoraj nie widziałam wiosny w przykrytym białym puchem mieście, ale dzisiaj... tak pięknie świeciło słońce nad miastem, ta nieśmiała zieleń na trawnikach w przydomowych ogródkach... A ja na to "patrzę z góry, cały świat mam wokół"
A ja dostrzegam wiosnę w Katowicach... może po prostu wiem, jak i gdzie patrzeć :)) Co prawda wczoraj nie widziałam wiosny w przykrytym białym puchem mieście, ale dzisiaj... tak pięknie świeciło słońce nad miastem, ta nieśmiała zieleń na trawnikach w przydomowych ogródkach... A ja na to "patrzę z góry, cały świat mam wokół"
Piękne kłamstwo? Uwaga! To już twórczość - S. J. Lec
Cudnie, fajnie i gites - gdy definitywnie odwalę kitę - J. Nohavica
Rękopis znaleziony w pękniętym wazonie
- Shili
- Sepulka
Od trzech lat mieszkam w Katowicach i naprawdę staram się, ale bardzo ciężko znaleźć ślady wiosny, takie prawdziwe i namacalne. Może dlatego, że w górach wychowałam się:) Poszukam w tym roku. Muszę się lepiej rozglądać. A czy spotkanie dzika to symbo wiosny? Liczy się?:)
"W niedoskonałe słowa można ubrać jedynie niedoskonałe wspomnienia i niedoskonałe myśli"
- Ellaine
- Klapaucjusz
Czyżbyś na Ligocie zaliczyła bliższe spotkanie z dzikiem? Myślę, że to nie do końca oznaka wiosny... W okresach cieplejszych dziki imo raczej chadzają nieco bardziej w głąb lasu. Aczkolwiek... słyszałam, że i w środku lata przechadzały się po Ochojcu :D Na moją dzielnicę stety, lub niestety nie zaglądają :) Ale widziałam dzisiaj kosa :))
Piękne kłamstwo? Uwaga! To już twórczość - S. J. Lec
-
- Nexus 6
- Marcin Robert
- Niegrzeszny Mag
- Soi
- Psztymulec
- Gata Gris
- Kurdel
Od nocy pada na zmianę mokry śnieg i śnieżny deszcz. Aż się zastanawiam jakie to święta się zbliżają...Shili pisze:Podsumowując: piękną zimę mamy tej wiosny...
Bardzo lubię czytać! Na świecie jest tyle wspaniałych książek! Ja na ten przykład mogę pić miesiąc albo dwa, a potem wziąć i przeczytać jakąś książkę... I ta książka wyda mi się taka dobra, a ja sobie taki zły, że się okropnie denerwuję...
- Marcin Robert
- Niegrzeszny Mag
I znowu istna zawieja połączona z zamiecią śnieżną. Coś mi się zdaje, że przewidziałem.
- Feline
- Kurdel
- Montserrat
- Szczurka z naszego podwórka
- Małgorzata
- Gadulissima
- Radioaktywny
- Niegrzeszny Mag