Napary i mikstury wszelakie

czyli nic konkretnego, za to do wszystkiego

Moderator: RedAktorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Gesualdo
Klapaucjusz
Posty: 2011
Rejestracja: pn, 01 wrz 2008 14:45

Re: Napary i mikstury wszelakie

Post autor: Gesualdo » pt, 02 maja 2014 18:31

Znalazłem w szafce rodziców stary, 40-letni młynek do kawy. Całkiem fajne ustrojstwo. Zaopatrzyłem się w pobliskiej palarni kawy w dwa gatunki: arabicę meksykańską excelso i arabicę brazylijską (jakąś tam). No, teraz to można się kawą delektować. Świeżo mielona, zaparzona w kawiarce - pyszności. Będę nadal eksperymentować z gatunkami i sposobami zaparzania.

W temacie mikstur wszelakich: ostatnio mam fazę na sos Tabasco. Niby tak dobrze znam tę przyprawę, ale jakoś nigdy nie poświęciłem jej myśli. I nagle dostałem smaka na Tabasco. Nawet nie wiedziałem, że ma tak długą tradycję. I produkowany jest ze składników naturalnych, bez dodatków konserwantów. Papryczki leżakują przez dwa lata w soli, a później jeszcze z miesiąc, po dodaniu octu. Prosta konstrukcja (papryka, sól, ocet), a smak niesamowity.
"Jestem kompozytorem i coś pewnie chciałem, ale już zapomniałem."

ODPOWIEDZ