Ta cholerna winda, czyli problemy z komputerem

Moderator: RedAktorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
No-qanek
Nexus 6

Post autor: No-qanek »

Czy ktoś wie czy da się jakoś wiadomości przychodzące na konto w WP przekierowywać do Gmaila?

Na skrzynkę moich rodziców przychodzą góry spamu (ze 4/5 wiadomości), tymczasem w Gmailu spamu nawet nie mogę sobie przypomnieć.
Ale radykalną przeprowadzkę uznali by pewnie za zbyt uciążliwą.
"Polski musi mieć inny sufiks derywacyjny na każdą okazję, zawsze wraca z centrum handlowego z całym naręczem, a potem zapomina i tęchnie to w szafach..."

Awatar użytkownika
Ilt
Stalker

Post autor: Ilt »

Gmail - ustawienia - konta i importowanie - sprawdzaj pocztę za pomocą POP3 - dodaj, login i hasło, port 995, chcesz zachowywać kopię, chcesz wysyłać jako, port 465.

Voila.
The mind is not a vessel to be filled but a fire to be kindled.

Awatar użytkownika
No-qanek
Nexus 6

Sprawdzę przy najbliższej okazji, ale i tak już z góry ci dzięki :D
"Polski musi mieć inny sufiks derywacyjny na każdą okazję, zawsze wraca z centrum handlowego z całym naręczem, a potem zapomina i tęchnie to w szafach..."

Awatar użytkownika
Ilt
Stalker

Spoko. Jak coś, to mi w ten sposób działa przekazywanie z WP na Gmaila, więc metoda na pewno dobra. :)

Awatar użytkownika
A.Mason
Baron Harkonnen

Post autor: A.Mason »

Wydaje mi sie, ze WP takze ma filtr antyspamowy, wystarczy go aktywowac.
1) Artykuł 54. Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji.
2) Życie zmusza człowieka do wielu czynności dobrowolnych. Stanisław Jerzy Lec

Awatar użytkownika
No-qanek
Nexus 6

Filtr antyspamowy WP jest aktywny. Dotąd złapał 27 wiadomości. Przepuścił po drodze jakieś 4000. ;-)

Awatar użytkownika
neularger
Strategos

Post autor: neularger »

[quote="No-qanek"]Na skrzynkę moich rodziców przychodzą góry spamu (ze 4/5 wiadomości), tymczasem w Gmailu spamu nawet nie mogę sobie przypomnieć./quote]
Czy to nie zależy głównie od tego KOMU podali Twoi rodzice swoje adresy e-mailowe?
A filtr antyspamowy działa różnie. Kiedyś poprosiłem mojego operatora komórkowego o wysyłanie faktur elektronicznych. Czekam i czekam, w końcu robiąc porządki w skrzynce znalazłem faktury. W zakładce spam. (zasadniczo Gmail miał rację :))) Tak samo jak potwierdzenia różnych zamówień.
You can do anything you like... but you must never be rude. Rude is being weak.
Ty, Margoto, niszczysz piękne i oryginalne kreacje stylistyczne, koncepcje cudne językowe.
Jesteś językową demolką.
- by Ebola ;)

Awatar użytkownika
No-qanek
Nexus 6

Ze swoim adresem gmailowym też nie jestem jakiś przesadnie ostrożny, a jakoś reklamy wszystkich obecnych na rynku banku do mnie nie trafiają.

Awatar użytkownika
bcr
Dwelf

Post autor: bcr »

Polecam sprawdzić nadawcę. Jeśli jest to wp(at)wp.pl, to nie jest to spam.
Odkąd pojawiły się fora internetowe, ściany publicznych toalet są znacznie czystsze.

Awatar użytkownika
No-qanek
Nexus 6

Dodalem sobie w jezykach koreanski, potem skasowalem.
I niestety teraz, ilekroc nacisne ALT, alfabet przelacza mi sie na koreanski. Ma ktos pojecie jak to rozwiazac?

Awatar użytkownika
No-qanek
Nexus 6

Jeszcze jedno przy okazji: czy da sie pokroic pdfa na bloki po pare stron?

Awatar użytkownika
Ilt
Stalker

No-qanek pisze:Dodalem sobie w jezykach koreanski, potem skasowalem.
I niestety teraz, ilekroc nacisne ALT, alfabet przelacza mi sie na koreanski. Ma ktos pojecie jak to rozwiazac?
Prawym na języku, ustawienia, zaawansowane ustawienia klawiszy, wyłącz klawisze dostępu do języków.

e:
No-qanek pisze:Jeszcze jedno przy okazji: czy da sie pokroic pdfa na bloki po pare stron?
Da się. Wpisz w Gógla 'pdf editing software'.

Awatar użytkownika
No-qanek
Nexus 6

Niestey, jak byㅣㅐ ㅅ마 ㅓㄷㄴㅅ... o przepraszam: jak bylo, tak jest nadal.

Wszystkie klawisze dostepu wylaczone, a problem pozostal. Dla koreanskiego nie mam ustawionego zadnego skrotu.

(Glupie pytanie o te pdfy; ale jakos mi sie utrwalilo w glowie, ze bez platnego oprogramowania adobe, wlasciwie nic sie z nimi nie da zrobic)

Awatar użytkownika
Ilt
Stalker

Jeśli masz XP a nie Vistę lub W7 to wyłącz zaawansowane ustawienia... tekstowe? Językowe? Nie pamiętam.

Dziwne, bo alt zmieniać powinien jedynie konsolę IME, a nie cały język.
Wejdź w usługi tekstowe i języki -> ogólne - > usuń wszystkie języki, dodaj polski programisty. Nie pomogło? Dodaj koreański z klawiaturą koreańską + IME, sprawdź czy pomogło. Nie pomogło? Usuń koreański.

Awatar użytkownika
No-qanek
Nexus 6

Mam Viste.

Nie wiem, czym jest konsola IME - w kazdym razie efekt taki, ze tekst wpisuje sie w hangulu, nie w lacinskim.
Obawiam sie, ze to moze byc efekt niedopatrzenia programistow :<

ODPOWIEDZ