Ta cholerna winda, czyli problemy z komputerem

Moderator: RedAktorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Gustaw G. Garuga
Psztymulec

Post autor: Gustaw G. Garuga »

Jak zmienić w XP Home Edition uruchamianie systemu diagnostyczne na normalne? W Pomocy jest napisane, że trzeba to odlikać na Karcie Ogólne, ale nijak nie mogę znaleźć takowej... Ktoś coś wie??

Awatar użytkownika
Gorgel-2
Klapaucjusz

Post autor: Gorgel-2 »

Gustaw G. Garuga pisze:Jak zmienić w XP Home Edition uruchamianie systemu diagnostyczne na normalne? W Pomocy jest napisane, że trzeba to odlikać na Karcie Ogólne, ale nijak nie mogę znaleźć takowej... Ktoś coś wie??
A co to jest uruchamianie diagnostyczne? Czy masz na myśli Safe Mode? Bo to to F8 przy starcie (bodaj) i z menu w tekście kursorem.

Zajrzyj tu:

http://mywebpages.comcast.net/SupportCD/OptimizeXP.html

http://www.softwarepatch.com/tips/index.html
"We made it idiotproof. They grow better idiots."

Awatar użytkownika
Gustaw G. Garuga
Psztymulec

Nie wiem, co to. Wyskoczył taki komunikat, że uruchamia tylko podstawowe sterowniki. Dzięki za linki, spróbuję coś podziałać.

Awatar użytkownika
Małgorzata
Gadulissima

Post autor: Małgorzata »

Mam problem. Z nieznanych przyczyn robią mi się foldery. Na przykład:
folder z plikami mp3 nagle dostaje nie wiadomo skąd puste foldery, co się nazywają tak samo, jak pliki, czyli mam tak:
piosenka (plik mp3)
piosenka.mp3 (folder pusty)

Foldery owe we Właściwościach okazują się aplikacjami, ale są zupełnie puste i po wywaleniu do kosza ręcznie nic się nie dzieje, ale potem się znowu pojawiają. Podobnie jest z filmami, tylko wtedy foldery nazywają się np. film.avi

I ja chcę, skąd się biorą te foldery durne, jak się ich pozbyć na stałe i dlaczego w ogóle one się pojawiają, choć wcześniej się nie pojawiały? Denerwują mnie...
So many wankers - so little time...

Awatar użytkownika
baron13
A-to-mistyk

Post autor: baron13 »

Pewnie to głupi pomysł,ale zacząłbym od jakiegoś antywira.

Awatar użytkownika
baron13
A-to-mistyk

Post autor: baron13 »

Ja sobie za to popsułem fstaba. Sktek taki, że część partycji na których mam swoje dane po uruchomieniu kompa jest niewidoczna. Już to zdrutowałem, podparłem drągiem i jakoś działa.

Awatar użytkownika
JamesB0T
Sepulka

Post autor: JamesB0T »

baron13 pisze:Pewnie to głupi pomysł,ale zacząłbym od jakiegoś antywira.
Pomysł wcale nie taki głupi. Sam już kilka razy spotkałem się z takimi podmienianymi plikami. Stanowczo antywirusa należy użyć.
Małysz zdobył 4 kryształową kulę.
Jeszcze 3 i będzie mógł wezwać smoka.

Awatar użytkownika
Gorgel-2
Klapaucjusz

JamesB0T pisze:
baron13 pisze:Pewnie to głupi pomysł,ale zacząłbym od jakiegoś antywira.
Pomysł wcale nie taki głupi. Sam już kilka razy spotkałem się z takimi podmienianymi plikami. Stanowczo antywirusa należy użyć.
Brak Margot na Forum do chwili obecnej świadczy o tym, że antivira NALEŻAŁO użyć...
;-P

Awatar użytkownika
Sexy Babe
Fargi

Post autor: Sexy Babe »

Gustaw G. Garuga pisze:Jak zmienić w XP Home Edition uruchamianie systemu diagnostyczne na normalne? W Pomocy jest napisane, że trzeba to odlikać na Karcie Ogólne, ale nijak nie mogę znaleźć takowej... Ktoś coś wie??
Start -> Uruchom -> msconfig
Zbyt mało pamięci lub miejsca na dysku aby...

Awatar użytkownika
Gustaw G. Garuga
Psztymulec

Niesamowite! Dzięki Sexy Babe :D

Awatar użytkownika
Dracool
Ośmioł

Post autor: Dracool »

Kuffa! Kuffa! Po dwakroć kuffa!! Nie wiem co się dzieje z tym pieprzonym kompem, ale czasem mi głos nie wskakuje i pisze, że nie mam sterowników dźwiękowych. Czasem jest ale brzmi jakby był bez basów a czasem jest normalny. Co jest grane? Błagam pomóżcie mi!
Jestem egoistycznym libertynem, wyznającym absolutną wolność jedynie w odniesieniu do samego siebie.
_ _ _ _ _ _ _ _

Jak widzę optymistów, to mi się Armagedon w kieszeni otwiera.

Awatar użytkownika
Gorgel-2
Klapaucjusz

Dracool pisze:czasem mi głos nie wskakuje i pisze, że nie mam sterowników dźwiękowych. Czasem jest ale brzmi jakby był bez basów a czasem jest normalny. Co jest grane? Błagam pomóżcie mi!
Zapuść CCleanera, Ad-Aware'a i jakiegoś antivira. Po CCleanerze bajzel w rejestrze potrafi się naprostować. Zajrzyj do ustawień karty, może coś znajdziesz. Jak nie pomoże -- przeinstaluj kartę dźwiękową (mam na myśli sterowniki ;).

Awatar użytkownika
Coleman
Wampir

Post autor: Coleman »

Wpisze tu, bo nie ma sensu mnozyc watkow ponad potrzebe. Czy ktos moglby zarekomendowac jakiegos dobrego defragmentatora? Na uzycie windzianego jak sie okazuje mam za malo wolnego miejsca na dysku, a i tak odnosze niejasne wrazenie, ze nie jest to narzedzie idealne...
Z gory dziekuje.
You and me, lord. You and me.

Awatar użytkownika
padawan
Mamun

Post autor: padawan »

Możesz spróbować Diskeepera, nie używałem co prawda osobiście, ale słyszałem i czytałem dobre opinie o nim.
Wadą jest to, że chyba nie jest freeware i można co najwyżej się trialem pobawić.
To zdanie jest fałszywe.

"Statystyka jest jak kobieta w bikini. Widać wszystko, ale nie to co najistotniejsze..."

Awatar użytkownika
Coleman
Wampir

Post autor: Coleman »

Potrzebuje na raz, tak na dobra sprawe. Rzuce okiem, choc gdyby ktos mial jeszcze jakies inne propozycje, to chetnie wyslucham.
You and me, lord. You and me.

ODPOWIEDZ