Gdyby ktoś mnie pytal... - programy

Moderator: RedAktorzy

słoń

Post autor: słoń » sob, 07 kwie 2007 20:15

Mi to nie pomogło. Nawet kiedy ładuje w trybie awaryjnym muli sie jak licho a szkoda mi czasu żeby to wszystko sformatować

Awatar użytkownika
JamesB0T
Sepulka
Posty: 53
Rejestracja: pn, 06 mar 2006 19:29

Post autor: JamesB0T » sob, 07 kwie 2007 22:25

słoń pisze:Mi to nie pomogło. Nawet kiedy ładuje w trybie awaryjnym muli sie jak licho a szkoda mi czasu żeby to wszystko sformatować
XP poza autostartem uruchamia całą masę usług. Znaczna ich część jest całkowicie zbędna. Niestety z ich wyłączaniem należy ostrożnie. Jeżeli jednak ktos czuje się na siłach by kombinowwać - Prawy klik na "Mój Komputer" - Zarządzaj - Zakładka Usługi - i wyłączać do woli :) Oczywiście najpierw kopia rejestru - jak by się za bardzo pokręciło...
Małysz zdobył 4 kryształową kulę.
Jeszcze 3 i będzie mógł wezwać smoka.

słoń

Post autor: słoń » ndz, 08 kwie 2007 21:36

zapomniałem powiedzieć że znalazlem na te wszystkie bolączki sposób: auroks 12,0 albo jazz linuks. Nie jestem i nie zostane specem od linuksa ale teraz da się posługiwać linuksem specem nie bedąc. W pracy nie zamierzam modernizowac bo służy mi winda dobrze. w domu mi zwisa, bo właściwie korystam z windy tylko wówczas kidey jest konflikt na lini dostępu do internetu, bo nie umiem skonfigurowac by lwinde wpąć w sieć linuksem lub odwrotnie -niby się widą a dostępu nima. Ale to nie znaczy że śpie spokojnie. Nie mogę ścierpieć swiadomości że nie ma sposobu na produkt bial i że tak mi ścierwo krew psuje. Ma ktoś wreszcie patent?Co tam tak muli zego ni cholery pobyć się nie idzie?

Awatar użytkownika
Gustaw G. Garuga
Psztymulec
Posty: 940
Rejestracja: pt, 10 cze 2005 11:02
Płeć: Mężczyzna

Post autor: Gustaw G. Garuga » śr, 18 lip 2007 22:17

Mam nowy monitor o rozdzielczości 1440 x 900 - problem w tym, że moja karta graficzna nie obsługuje takowej. Ściągnąłem sobie program Powerstrip, ale i on ma pewne określone rozdzielczości i akurat nie ma tej. Jak będzie trzeba to kupię nową kartę, ale może da się to jakoś programowo? Doradzi ktoś?

Awatar użytkownika
Gustaw G. Garuga
Psztymulec
Posty: 940
Rejestracja: pt, 10 cze 2005 11:02
Płeć: Mężczyzna

Post autor: Gustaw G. Garuga » czw, 19 lip 2007 12:46

Problem rozwiązały kilkugodzinne poszukiwania nowszego sterownika do karty (poprzedni był z 2002 r.!), uwieńczone sukcesem.

Awatar użytkownika
kiwaczek
szuwarowo-bagienny
Posty: 5629
Rejestracja: śr, 08 cze 2005 21:54

Post autor: kiwaczek » wt, 24 cze 2008 19:46

Zna ktoś może program do nagrywania muzyki z radia internetowego nadającego, niestety, w mediaplayerze?

Dokładnie interesuje mnie nagranie (albo cykliczne nagrywanie) pewnej audycji z Trójki, którą puszczają niestety w późnych godzinach nocnych...
I'm the Zgredai Master!
Join us young apprentice!
Jestem z pokolenia 4PiP i jestem z tego dumny!

Awatar użytkownika
SzaryKocur
Fargi
Posty: 424
Rejestracja: czw, 23 lis 2006 01:31
Płeć: Mężczyzna

Post autor: SzaryKocur » wt, 24 cze 2008 22:40

Program Screamer Radio. Bardzo prosty i mały. Ma menu chyba z setkami stacji, Trójka też tam jest. Można tym programem też nagrywać, ale nie można planować.
Planowanie umożliwia dodatek/nakładka ScreamerMenu. Tylko antywirus się go czepia, ale raczej to pewny program (mam nadzieję).

BTW: Czy trójka nadaje już teraz tylko w 64 kb/s?
Zakapturzone awatary rulez!
Wszystko co napisałem, to tylko moje prywatne zdanie.

Awatar użytkownika
Harna
Łurzowy Kłulik
Posty: 5588
Rejestracja: ndz, 05 mar 2006 17:14

Post autor: Harna » czw, 14 maja 2009 20:03

Za namową Zielonego zainstalowałam dzisiaj AQQ zamiast Gadu-Gadu. Jak wieść gminna niesie, jest lepsze, mniej zasobożerne i bez reklam (to akurat mogę potwierdzić). Importowanie kontaktów przebiegło bezboleśnie — AQQ samo wykryło zainstalowane Gadu-Gadu i wsio sobie przekopiowało. Wizualnie bardzo przyjemny program, zobaczymy, jak będzie działał :-)
– Wszyscy chyba wiedzą, że kicający łurzowy kłulik to zapowiedź śmierci.
– Hmm, dla nas znaczy coś całkiem odmiennego – szczęśliwe potomstwo...
© Wojciech Świdziniewski, Kłopoty w Hamdirholm
Wzrúsz Wirúsa!

Awatar użytkownika
bcr
Dwelf
Posty: 578
Rejestracja: śr, 03 maja 2006 20:02

Post autor: bcr » czw, 14 maja 2009 21:28

To ja polecam z tzw. multikomunikatorów w kolejności od najłatwiejszego do najbardziej konfigurowalnego:
- Pidgin
- Konnekt
- Miranda.
Odkąd pojawiły się fora internetowe, ściany publicznych toalet są znacznie czystsze.

Awatar użytkownika
Millenium Falcon
Saperka
Posty: 6212
Rejestracja: pn, 13 lut 2006 18:27

Post autor: Millenium Falcon » czw, 14 maja 2009 21:31

Miranda jest git. Aczkolwiek o konfiguralności (potworek językowy wyszedł) się nie wypowiem, bo nie robiłam tego sama.
ŻGC
Imoł Afroł Zgredai Padawan
Scissors, paper, rock, lizard, Spock. - Sheldon Cooper

Awatar użytkownika
fealoce
Kadet Pirx
Posty: 1388
Rejestracja: sob, 14 kwie 2007 21:02

Post autor: fealoce » sob, 16 maja 2009 20:03

A ja nie umiałam skonfigurować Mirandy, coś nie chciało działać. Za to Konnekt jest faktycznie banalnie prosty.

Awatar użytkownika
Metallic
Kadet Pirx
Posty: 1276
Rejestracja: sob, 22 mar 2008 21:17
Płeć: Mężczyzna

Re: Gdyby ktoś mnie pytal... - programy

Post autor: Metallic » śr, 20 cze 2012 12:43

Ostatnio znalazłem rewelacyjny program - zwie się Audials 8 (freeware, znaleziony na jakieś niemieckiej stronie Chipa, oczywiście jest możliwość płatnego upgrade do wersji premium, ale podstawka mi w zupełności wystarcza). Program służy do nagrywania muzyki z internetowych stacji radiowych. Tych do wyboru jest multum z całego świata (możemy wyszukiwać je np. wg gatunku muzycznego, kraju). Można zapisać listę ulubionych i nagrywać utwory z max 6 stacji naraz - program automatycznie je wycina, tworzy bibliotekę z danym wykonawcą/albumem i tam zapisuje nagrane utwory.

Jak dotąd na dysku przybyło mi około 35GB nowej muzyki - teraz tylko playlista w Aimpie i przesłuchiwać :)
"...handlarz starym książkami odkrywa, że jego zarośnięte chwastami, najzwyklejsze w świecie podwórko jest znacznie dłuższe, niż się wydaje - w istocie sięga ono aż do samych bram piekieł."

Awatar użytkownika
A.Mason
Baron Harkonnen
Posty: 4043
Rejestracja: śr, 08 cze 2005 20:56
Płeć: Mężczyzna

Re: Gdyby ktoś mnie pytal... - programy

Post autor: A.Mason » śr, 20 cze 2012 16:48

Metallic pisze:Jak dotąd na dysku przybyło mi około 35GB nowej muzyki - teraz tylko playlista w Aimpie i przesłuchiwać :)
Wydaje mi się, że AIMP także ma możliwość nagrywania z "radiów" internetowych. Nie sprawdzałem, ale ze zgrywaniem płyt AIMP Tools radzą sobie bardzo dobrze.
1) Artykuł 54. Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji.
2) Życie zmusza człowieka do wielu czynności dobrowolnych. Stanisław Jerzy Lec

Xiri
Nexus 6
Posty: 3386
Rejestracja: śr, 27 gru 2006 15:45

Re: Gdyby ktoś mnie pytal... - programy

Post autor: Xiri » śr, 20 cze 2012 17:47

Metallic pisze: Jak dotąd na dysku przybyło mi około 35GB nowej muzyki
Rozumiem, że oryginalne płyty z tymi utworami masz w domu :p

35GB... dobry jesteś :) Ja mam gdzieś 2GB z hakiem.

Awatar użytkownika
Metallic
Kadet Pirx
Posty: 1276
Rejestracja: sob, 22 mar 2008 21:17
Płeć: Mężczyzna

Re: Gdyby ktoś mnie pytal... - programy

Post autor: Metallic » śr, 20 cze 2012 19:39

Xiri pisze:Rozumiem, że oryginalne płyty z tymi utworami masz w domu :p
Nie, Xiri. To nie są pirackie empetrójki. Nagrywanie muzyki z radia nie jest nielegalne.
"...handlarz starym książkami odkrywa, że jego zarośnięte chwastami, najzwyklejsze w świecie podwórko jest znacznie dłuższe, niż się wydaje - w istocie sięga ono aż do samych bram piekieł."

ODPOWIEDZ