Viśta!

Moderator: RedAktorzy

Awatar użytkownika
Sexy Babe
Fargi
Posty: 312
Rejestracja: wt, 22 sie 2006 23:42

Post autor: Sexy Babe » śr, 11 lut 2009 23:57

Pingwinem można stłuc okno, ale kawałkiem szkła można zachłysnąć pingwina?
MSPANC
Zbyt mało pamięci lub miejsca na dysku aby...

Awatar użytkownika
nameless
Fargi
Posty: 355
Rejestracja: pn, 11 cze 2007 17:07

Post autor: nameless » pt, 13 lut 2009 12:25

Maximus pisze:Aha, nameless, jeśli masz w XP wszystko, czego potrzebujesz, to po co się zastanawiasz nad Vistą?
Pisałem w pierwszym poście o zwykłej ciekawości.
Nie bój się cieni, one świadczą o tym, że gdzieś znajduje się światło. - Oscar Wilde

Awatar użytkownika
Młodzik
Lord Ultor
Posty: 4743
Rejestracja: wt, 10 cze 2008 14:48
Płeć: Mężczyzna

Post autor: Młodzik » pn, 15 mar 2010 22:02

Skoro to temat o Viście, to chyba problemy z nią związane też można zgłaszać, prawda^^?

Mam laptopa, a w nim kilka głośników i jedno wejście do słuchawek. Przypadkiem to wejście wyłączyłem i ikonka urządzenia zniknęła z zakładki "Dźwięk" w panelu sterowania. Nie wiem jak to naprawić, może ktos pomóc :)?

Awatar użytkownika
Ilt
Kameleon Super
Posty: 2691
Rejestracja: pt, 02 paź 2009 15:45

Post autor: Ilt » wt, 16 mar 2010 08:55

Wejdź w panel sterowania - dźwięki, kliknij prawym na liście ikonek, powinna pojawić się opcja "Pokaż wyłączone urządzenia". Kliknij, potem na urządzenie i je włącz ; )

Jeśli nie pomoże, spróbuj menadżer urządzeń - dodaj nowy sprzęt, może wyłapie ;>

Jeśli nie pomoże, podaj model laptopa.
The mind is not a vessel to be filled but a fire to be kindled.

Awatar użytkownika
Młodzik
Lord Ultor
Posty: 4743
Rejestracja: wt, 10 cze 2008 14:48
Płeć: Mężczyzna

Post autor: Młodzik » wt, 16 mar 2010 14:14

Dzięki wielkie, pomogło :).

Awatar użytkownika
Młodzik
Lord Ultor
Posty: 4743
Rejestracja: wt, 10 cze 2008 14:48
Płeć: Mężczyzna

Post autor: Młodzik » pn, 05 kwie 2010 09:12

Problem to wielki nie jest ale...
Dziwna rzecz, z pulpitu zniknął mi Kosz, ale już w folderze pulpitu jest. Co to za dziwy?

Awatar użytkownika
Ilt
Kameleon Super
Posty: 2691
Rejestracja: pt, 02 paź 2009 15:45

Post autor: Ilt » pn, 05 kwie 2010 09:28

Ikonkę wysunąłeś poza obszar ekranu? Lub zniewidzialniłeś? :P Spróbuj kliknąć prawym na pulpicie, widok, opcje ptaszkiem zaznacz (lub odznacz a potem zaznacz raz jeszcze): autorozmieszczanie i pokaż ikony pulpitu.

e:
Sprawdź też menu start (ten przycisk z logo Windowsa w lewym dolnym rogu) - > uruchom -> gpedit.msc -> konfiguracja użytkownika -> szablony administracyjne -> pulpit -> co tam z koszem.
The mind is not a vessel to be filled but a fire to be kindled.

Awatar użytkownika
Młodzik
Lord Ultor
Posty: 4743
Rejestracja: wt, 10 cze 2008 14:48
Płeć: Mężczyzna

Post autor: Młodzik » pn, 05 kwie 2010 09:44

Nie no, aż tak ułomny nie jestem, żeby nie wiedzieć co to start ;).
Z koszem nic nie robiłem, dopiero wczoraj zauważyłem, że go nie ma.
Niestety, nie pomogło, a komenda (wg systemu) była nieprawidłowa O.o

Awatar użytkownika
Ilt
Kameleon Super
Posty: 2691
Rejestracja: pt, 02 paź 2009 15:45

Post autor: Ilt » pn, 05 kwie 2010 10:03

Hm... ciekawe. Home Basic czy Home Premium? Jeśli inna Vista, to wejdź na konto administratora i spróbuj tak - > uruchom menadżer zadań - > plik - > nowe zadanie - > gpedit.msc

Lub

Panel sterowania - > Wygląd i Personalizacja (czy jak to się tam zwało) - > Personalizacja - > Zmień Ikony Pulpitu - > Odznacz Kosz, zastosuj, Zaznacz Kosz, zastosuj.

Lub

Wejdź w folder pulpit gdzie Ci się kosz wyświetla i spróbuj wyciąć i wkleić na pulpit.
The mind is not a vessel to be filled but a fire to be kindled.

Awatar użytkownika
Młodzik
Lord Ultor
Posty: 4743
Rejestracja: wt, 10 cze 2008 14:48
Płeć: Mężczyzna

Post autor: Młodzik » pn, 05 kwie 2010 10:09

Aaa, tu cię mam. Kosz był odznaczony, nie wiem jakim cudem (trojan jakowyś czy co), bo nigdy w to narzędzie nie wchodziłem.

Edit. Oczywiście dziękuję za pomoc ;).

Awatar użytkownika
Młodzik
Lord Ultor
Posty: 4743
Rejestracja: wt, 10 cze 2008 14:48
Płeć: Mężczyzna

Post autor: Młodzik » wt, 27 kwie 2010 00:20

Kocham Vistę i politykę Microsoftu.

Przy próbie uruchomienia Media Player'a wyskoczył taki komunikat "Plik wmploc.dll ma numer wersji 11.0.6001.7000, a oczekiwano 11.0.6001.7008."

Potem informacja, że program został źle zainstalowany i czy chcę pobrać ze strony Microsoftu poprawną wersję. Tam - Media Player dla XP, genialne, po prostu genialne. Czy ktoś potrafi pomóc? Dodam, że nic nie majstrowałem,a MP wcześniej działał.

Awatar użytkownika
bcr
Kurdel
Posty: 710
Rejestracja: śr, 03 maja 2006 20:02

Post autor: bcr » wt, 27 kwie 2010 06:58

Jakkolwiek pojęcia nie mam, dlaczego sądzisz, że to jest "polityka Microsoftu", to bardziej dziwi mnie dysguglia u młodego człowieka...
Wystarczy zrobić tak...
Odkąd pojawiły się fora internetowe, ściany publicznych toalet są znacznie czystsze.

Awatar użytkownika
Młodzik
Lord Ultor
Posty: 4743
Rejestracja: wt, 10 cze 2008 14:48
Płeć: Mężczyzna

Post autor: Młodzik » wt, 27 kwie 2010 09:12

Po północy pojawiają się, różne "dysy" ;).
Dziękuję.

Awatar użytkownika
Orson
Kurdel
Posty: 758
Rejestracja: ndz, 05 kwie 2009 18:55

Post autor: Orson » pt, 07 maja 2010 19:50

Vista to zło, to prawdziwe zło. Od samego początku mi się nie podobała. Zaczęło się niewinnie- irytujący interfejs, zawieszanie się, wolna praca. Potem okazało się, że Vista bierze polecenia zbyt dosłownie. Mianowicie, raz, wyłączyłem laptopa przed wcześnie, przez naciśnięcie guziczka, a nie przez ,,zamknij". Chciałem uniknąć czekania, bo Vista w przypływie grzeczności instaluje, czy tego chcemy, czy nie, wszelkie aktualizacje. I co? Od tego czasu Vista zaczęła się samoistnie wyłączać.
Teraz mam Windows 7 i jestem z niego bardzo zadowolony. Chłop to dobry, barwny, radosny, przejrzysty i pracowity.
,,Mówię po hiszpańsku do Boga, po włosku do kobiet, po francusku do mężczyzn, a po niemiecku do mojego konia" Karol V Obieżyświat

Awatar użytkownika
bcr
Kurdel
Posty: 710
Rejestracja: śr, 03 maja 2006 20:02

Post autor: bcr » pt, 07 maja 2010 23:06

Orson pisze:Vista w przypływie grzeczności instaluje, czy tego chcemy, czy nie, wszelkie aktualizacje.
I nie można tego zmienić? Jakkolwiek nie korzystam z Visty osobiście, mam inne informacje.
Odkąd pojawiły się fora internetowe, ściany publicznych toalet są znacznie czystsze.

ODPOWIEDZ