Żwikiewicz

czyli o naszych albo cudzych autorach i ich dziełach - wszystko co chcielibyście wiedzieć, a o co (nie)boicie się zapytać

Moderator: RedAktorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Q
Kobyszczę

Żwikiewicz

Post autor: Q »

Tak sobie slucham rozmowy ze Żwikiewiczem, i zastanawiam, czemu tematu o nim nie mamy...
https://www.youtube.com/watch?v=BUU2vHmbKXA

Zatem już mamy.
forum miłośników serialu „Star Trek”, gdzie ludzi zdolnych do używania mózgu po prostu nie ma - Przewodas

Juhani
Laird of Theina Empire

Żwikiewicz

Post autor: Juhani »

Ja też obejrzałem. Tak na marginesie, ten rekwizyt za Wiktorem (topór na ścianie), to prezent ode mnie😄. Poszliśmy kiedyś na spacer, tam zaraz blisko za niedużym parkiem była taka coś ni to giełda, ni to pchli targ. Spodobał się nam ten topór, więc kupiłem i podarowałem Wiktorowi. Nie miałem pojęcia, że kiedyś na filmie się pojawi😁.
No i ten wspomniany, a niewymieniony personalnie, który posiada wydruk i pdf "Kosmodramu...", to mogę być ja.

Awatar użytkownika
Q
Kobyszczę

Żwikiewicz

Juhani pisze: pn, 22 cze 2026 12:13No i ten wspomniany, a niewymieniony personalnie, który posiada wydruk i pdf "Kosmodramu...", to mogę być ja.
Rzadko czegoś komuś zazdroszczę, a Tobie - w tym momencie - bardzo.
forum miłośników serialu „Star Trek”, gdzie ludzi zdolnych do używania mózgu po prostu nie ma - Przewodas

Juhani
Laird of Theina Empire

Żwikiewicz

Już kiedyś temat poruszany był, niestety. I niestety na prośbę, czy mogę udostępnić kilku wybranym osobom, Wiktor odpowiedział: "Nie, na razie nie. Jak umrę, możesz rozesłać komu chcesz, a na razie nie". No i słowa muszę dotrzymać.

Awatar użytkownika
gorat
Fargi

Żwikiewicz

Post autor: gorat »

Teraz się zastanawiam, który z was dłużej pożyje.
PIP, PIP, PIP, PIP, PIP...
Przepraszamy, zepsuł się nadajnik.

Awatar użytkownika
Q
Kobyszczę

Żwikiewicz

Wiktor - jeśli mogę tak familiarnie*niby święta reguła fandomu, ale..., nie znając, a tylko wspólnych znajomych mając - wydaje się niezniszczalny, choć przez życie zniszczony...

Juhani
Laird of Theina Empire

Żwikiewicz

Jeśli chodzi o to, kto dłużej pożyje, to stawiam na Wiktora😀

Awatar użytkownika
Q
Kobyszczę

Żwikiewicz

Zatem - życząc Wam obu jak najdłuzszego - zostaje pytanie o plany publikacji. Są? ;)

Juhani
Laird of Theina Empire

Żwikiewicz

Trudne pytanie. Wielokrotnie namawiałem Wiktora, żeby dał zielone światło. Już tego nie robię, sprawa jest pomiędzy nim, a ewentualnym wydawcą. To dłuższy temat i nie chcę się w imieniu Wiktora wypowiadać.

Awatar użytkownika
gorat
Fargi

Żwikiewicz

Mamy przyjść pod okno z gitarą i chórkiem?

Awatar użytkownika
Q
Kobyszczę

Żwikiewicz

Sedeńko nie wyda w ciemno?

Awatar użytkownika
gorat
Fargi

Żwikiewicz

Wydać wyda, tylko musi najpierw wybłagać, stąd moja myśl z serenadowaniem pod Żwikowym oknem.

Juhani
Laird of Theina Empire

Żwikiewicz

Z serenadą pod oknem to trzeba się wstrzymać. Wiktora przenoszą na inne mieszkanie, bo dotychczasowy lokal idzie na wyburzenie.

Awatar użytkownika
Q
Kobyszczę

Żwikiewicz

Mozna robic za romską kapelę przygrywajacą po drodze...

ODPOWIEDZ