Insektofobiczna rusałka i inne bramy gdzies tam, czyli M.W.

czyli o naszych albo cudzych autorach i ich dziełach - wszystko co chcielibyście wiedzieć, a o co (nie)boicie się zapytać

Moderator: RedAktorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Millenium Falcon
Saperka

Post autor: Millenium Falcon »

Hitokiri pisze:Ogólnie cała książka mi się podobała, naśmiałam się przy niej tak jak przy cyklu Świat Dysku, a że czytałam "Podatek" w autobusie jadąc/wracając do/z pracy, to ludzie spoglądali na mnie jak na debila. A co tam!

Kłaniam się nisko... to jest dygam. Wdzięcznie dygam. Bardzo mi miło. A z tymi autobusami to coś jest... zaczynam podejrzewać, że ludzkość czyta książki głownie w autobusach. Przynajmniej moje... bo o śmianiu się w komunikacji miejskiej, przy, nieskromnie dodam, moich książkach, to już któryś raz słyszę (tym razem przynajmniej bez ostrych wyrzutów ;) ). Nie wiem czy nie powinnam wymóc na wydawcy, żeby jakieś ostrzeżenie na okładkach dawał, czy co...
Hitokiri pisze:To o gołąbkach przeczytałam wespół z moim gołąbkiem i razem zgodnie twierdzimy że to fajne jest! Tylko mój gołąbek jakiś dziwny się zrobił... siedzi tylko i myśli nad czymś intensywnie... zaczynam się bać. Niech inne gołąbki tego nie czytają.
Masz wyedukowanego gołąbka:). Inne może są niepiśmienne.
ŻGC
Imoł Afroł Zgredai Padawan
Scissors, paper, rock, lizard, Spock. - Sheldon Cooper

Awatar użytkownika
Hitokiri
Nexus 6

Post autor: Hitokiri »

zaczynam podejrzewać, że ludzkość czyta książki głownie w autobusach.
Niestety ja osobiście, na czytanie mam czas tylko i wyłącznie w autobusie [albo na jakimś nudnym wykładzie :P]. A czytanie w autobusie jest przyjemne, pod warunkiem, że masz miejsce siedzące i długą trasę przed sobą. Nie zapomnę tego nigdy, jak czytając Packa, zajechałam dwa przystanki za daleko :))
Inne może są niepiśmienne.
Niestety, nie ma tak dobrze... One wszystkie potrafią czytać.
"Ale my nie będziemy teraz rozstrzygać, kto pracuje w burdelu, a kto na budowie"
"Ania, warzywa cię szukały!"

Wzrúsz Wirusa! Podarúj mú "ú" z kreską!

Awatar użytkownika
Millenium Falcon
Saperka

Hitokiri pisze:
zaczynam podejrzewać, że ludzkość czyta książki głownie w autobusach.
Niestety ja osobiście, na czytanie mam czas tylko i wyłącznie w autobusie [albo na jakimś nudnym wykładzie :P]. A czytanie w autobusie jest przyjemne, pod warunkiem, że masz miejsce siedzące i długą trasę przed sobą.
Ja mam krótką trasę (10 min) i prawie zawsze tłok:(. Więc czytać niewygodnie jest. A z rozkoszowania się lekturą na wykładzie zrezygnowałam po tym, jak raz czytałam w ten sposób "Żabę" Musierowicz. Musiałam zduszać w sobie wybuchy smiechu i marnie mi to wychodziło. Do tego z tymże wykładowcą miałam zaraz po wykładzie egzamin... Który zdałam. Na 5.
Inne może są niepiśmienne.
Niestety, nie ma tak dobrze... One wszystkie potrafią czytać.
A nie. Mój nie umie. Mój w ogóle niewiele umie, bo nie zdążył się nauczyć, zanim go zjadłam.
ŻGC

Awatar użytkownika
Hitokiri
Nexus 6

Post autor: Hitokiri »

Millenium Falcon pisze: Ja mam krótką trasę (10 min) i prawie zawsze tłok:(. Więc czytać niewygodnie jest.
A jak wracasz tą samą trasą jest tłok?
Millenium pisze: A z rozkoszowania się lekturą na wykładzie zrezygnowałam po tym, jak raz czytałam w ten sposób "Żabę" Musierowicz. Musiałam zduszać w sobie wybuchy smiechu i marnie mi to wychodziło.
Dlatego na wykładach wolę czytać bardziej poważne[w sensie nie komediowe] książki :)
Millenium pisze: Do tego z tymże wykładowcą miałam zaraz po wykładzie egzamin... Który zdałam. Na 5.
Szczęście to, czy tak dużo się uczyłaś? :>
Millenium pisze: Mój w ogóle niewiele umie, bo nie zdążył się nauczyć, zanim go zjadłam.
Jeszcze żyjesz?! O.O
"Ale my nie będziemy teraz rozstrzygać, kto pracuje w burdelu, a kto na budowie"
"Ania, warzywa cię szukały!"

Wzrúsz Wirusa! Podarúj mú "ú" z kreską!

Awatar użytkownika
Millenium Falcon
Saperka

Hitokiri pisze:A jak wracasz tą samą trasą jest tłok?
Zazwyczaj. Jeżdżę obleganą linią.
Hitokiri pisze:
Millenium pisze: Do tego z tymże wykładowcą miałam zaraz po wykładzie egzamin... Który zdałam. Na 5.
Szczęście to, czy tak dużo się uczyłaś? :>
I to i to. Lubię moje studia, to i uczyć mi się chce. A poza tym tekst: "zostałam zakwalifikowana na stypendium zagraniczne i dlatego przyszłam zdawać wcześniej" działa cuda.
Hitokiri pisze:
Millenium pisze: Mój w ogóle niewiele umie, bo nie zdążył się nauczyć, zanim go zjadłam.
Jeszcze żyjesz?! O.O
No. Widać chyba. Ja twarda jestem, i straszna i zła. I lubię gołąbki. Z duuużą ilością sosu ;->
ŻGC

Awatar użytkownika
Ebola
Straszny Wirus

Post autor: Ebola »

Czy Wy, moje panny nie brniecie aby w offtopa.
Jedz szczaw i mirabelki, a będziesz, bracie, wielki!
FORUM FAHRENHEITA KOREĄ PÓŁNOCNĄ POLSKIEJ FANTASTYKI! (Przewodas)
Wzrúsz Wirúsa!

Awatar użytkownika
Lafcadio
Nexus 6

Post autor: Lafcadio »

Mowa o autorce więc chyba nie :D
Ja mam śmiałość to panu powiedzieć, bo pan mi wie pan co pan mi może? Pan mi nic nie może. Bo ja jestem z wodociągów.

Awatar użytkownika
Millenium Falcon
Saperka

Lafcadio pisze:Mowa o autorce więc chyba nie :D
Dziękuję. Poczułam się prawie jak białogłowa broniona przed smokiem... wirusem znaczy się ;P
ŻGC

Awatar użytkownika
Bebe
Avalokiteśvara

Post autor: Bebe »

Millenium Falcon pisze: Poczułam się prawie jak białogłowa broniona przed smokiem... wirusem znaczy się ;P
Zielonogłowa, jeśli już. ;))))))
Ponieważ ja się nie znam i nie mam czasu szperać po sieci, zapytam wszystkich tu obecnych - jakie są dotychczasowe dzieła Autorki? (wiem tylko o "Wrotach", które był w domu kiedy je Kiwaczek czytał, a potem pożyczyłam mamie, uch - mój błąd....).
Z życia chomika niewiele wynika, życie chomika jest krótkie
Wciąż mu ponura matka natura miesza trociny ze smutkiem
Ale są chwile, że drobiazg byle umacnia wartość chomika
Wtedy zwierzyna łapki napina i krzyczy ze swego słoika

Awatar użytkownika
Harna
Łurzowy Kłulik

Post autor: Harna »

Jeśli wierzyć sieci tudzież mej zawodnej pamięci – Podatek (2005), Wrota (2006) oraz współudział w Tempus fugit tomie pierwszym (2006). Tyle książkowo :-)
– Wszyscy chyba wiedzą, że kicający łurzowy kłulik to zapowiedź śmierci.
– Hmm, dla nas znaczy coś całkiem odmiennego – szczęśliwe potomstwo...
© Wojciech Świdziniewski, Kłopoty w Hamdirholm
Wzrúsz Wirúsa!

Awatar użytkownika
Millenium Falcon
Saperka

Bebe pisze:
Millenium Falcon pisze: Poczułam się prawie jak białogłowa broniona przed smokiem... wirusem znaczy się ;P
Zielonogłowa, jeśli już. ;))))))
Nie, no jak już w konkrety idziemy, to czarnogłowa, a właściwie rudoczarnogłowa. ;P Zielenieję tylko okazyjnie z zazdrości. ;P
A w ramach bezwstydnej autopromocji, tzw. bibliografię i parę innych bzdur można znaleźć tu.
ŻGC

Awatar użytkownika
Ebola
Straszny Wirus

Oooo. Zajrzałam tu. I co widzę?! Nienależycie uwypuklone publikacje w F&F. Oooo. Czekaj no, Ty Falconie. A w ogóle, to jedynym sposobem na zmycie grzecha jest tekst do Fta. Danie go! Znaczy teksta.
Edit
Przed wirusem nie uciekniesz. HaHaHa.
Wzrúsz Wirúsa!

Awatar użytkownika
Millenium Falcon
Saperka

Ebola pisze:Oooo. Zajrzałam tu. I co widzę?! Nienależycie uwypuklone publikacje w F&F. Oooo. Czekaj no, Ty Falconie. A w ogóle, to jedynym sposobem na zmycie grzecha jest tekst do Fta. Danie go! Znaczy teksta.
Edit
Przed wirusem nie uciekniesz. HaHaHa.
Nie ucieknę? Aż się zdziwisz.;P W profilaktyce to ja jestem mistrzyni. Teksta już wcześniej dałam;P Sprawdź u Nundy na biurku... w kompie znaczy się ;P
HiHiHi! Przed wirusem uciekłam, tra la la la la!
ŻGC

Awatar użytkownika
Ebola
Straszny Wirus

Mylisz się. Zatrudnię ZWL. CHACHA <wirusi śmiech>
A tak poważnie to miło, że wspomniałaś : ) w przeciwieństwie do co poniektórych.
Wzrúsz Wirúsa!

Awatar użytkownika
Millenium Falcon
Saperka

Ebola pisze:Mylisz się. Zatrudnię ZWL. CHACHA <wirusi śmiech>
Znaczy się on mnie będzie ścigał, napastował, nie dawał mi spokoju itepe? I TO ma być Twoim zdaniem groźba? ;P
Ebola pisze:A tak poważnie to miło, że wspomniałaś : )
A gdzie tam. Cała przyjemność zostania opublikowaną była po mojej stronie;P. Moja przyjemność. Łapy precz. Nie oddam jej nikomu! ;))
ŻGC

ODPOWIEDZ