Skojarzenia 2
Moderator: RedAktorzy
- Cordeliane
- Wynalazca KNS
Skojarzenia 2
Oj tam, porzuciła. Tylko jakoś nic mi do głowy nie przychodzi wciąż, więc krótko:
- Dlaczego ona tak tyka?...
- Dlaczego ona tak tyka?...
Light travels faster than sound. That's why some people appear bright until they speak.
- Alfi
- Inkluzja Ultymatywna
Skojarzenia 2
Bomba megabitowa?
Le drame de notre temps, c’est que la bêtise se soit mise à penser. (Jean Cocteau)
Hadapi dengan senyuman.
Hadapi dengan senyuman.
- Cordeliane
- Wynalazca KNS
Skojarzenia 2
No tak, to nie jest jednoznaczne. Właściwie powinnam uznać odpowiedź, więc zadawaj, jeśli chcesz, ale "ona" miała być osobą.
Light travels faster than sound. That's why some people appear bright until they speak.
- Alfi
- Inkluzja Ultymatywna
Skojarzenia 2
To może Dziewczyna z zegarem zamiast serca?
Le drame de notre temps, c’est que la bêtise se soit mise à penser. (Jean Cocteau)
Hadapi dengan senyuman.
Hadapi dengan senyuman.
- Cordeliane
- Wynalazca KNS
Skojarzenia 2
Blisko. Miałam na myśli Nakręcaną dziewczynę Bacigalupiego, nie zdawałam sobie sprawy ile tu możliwości :)
W każdym razie zadajesz.
W każdym razie zadajesz.
- Alfi
- Inkluzja Ultymatywna
Skojarzenia 2
- Skąd oni mają tyle kasy?
- Dzięki różnym udanym transakcjom. Kiedyś sprzedali Wielką Niedźwiedzicę, potem Krzyż Południa i mgławicę Andromedy, a ostatnio podobno spory kawałek Mlecznej Drogi.
Powieść dwuautorska.
- Dzięki różnym udanym transakcjom. Kiedyś sprzedali Wielką Niedźwiedzicę, potem Krzyż Południa i mgławicę Andromedy, a ostatnio podobno spory kawałek Mlecznej Drogi.
Powieść dwuautorska.
Hadapi dengan senyuman.
Hadapi dengan senyuman.
- BMW
- Yilanè
Skojarzenia 2
Handlarze kosmosem Pohl i Kornbluth
- Alfi
- Inkluzja Ultymatywna
Skojarzenia 2
Oczywiście.
Hadapi dengan senyuman.
Hadapi dengan senyuman.
- Alfi
- Inkluzja Ultymatywna
Skojarzenia 2
Ktoś tu jakby zalega...
Hadapi dengan senyuman.
Hadapi dengan senyuman.
- Alfi
- Inkluzja Ultymatywna
Skojarzenia 2
No to pozwolę sobie reanimować.
Podaj mi swoją dłoń, piękny panie, a poznasz przyszłość! O, co ja widzę... Ciężkie doświadczenia przypadną ci w udziale. Piękna dama, której ofiarujesz swoje serce, wzgardzi tobą. Zażąda nawet nie krokodyla, jak to u hrabiego Fredry było, ale dinozaura z gatunku Tyrannosaurus rex! Trafisz wprawdzie szóstkę w Lotto, ale to samo szczęście przytrafi się tego samego wieczora stu tysiącom dwustu czterem grającym, co sprawi, że wygrasz zaledwie czterdzieści cztery złote i wciąż będziesz uważany za jednego z bohaterów dramatu Mickiewicza. Potem Legia przegra wszystkie mecze w Lidze Mistrzów. Na końcu zaś PiS wygra wybory do sejmu!
Antologia, raczej nie najnowsza. Jest w niej m.in. pewien znajomy Mickiewicza.
Podaj mi swoją dłoń, piękny panie, a poznasz przyszłość! O, co ja widzę... Ciężkie doświadczenia przypadną ci w udziale. Piękna dama, której ofiarujesz swoje serce, wzgardzi tobą. Zażąda nawet nie krokodyla, jak to u hrabiego Fredry było, ale dinozaura z gatunku Tyrannosaurus rex! Trafisz wprawdzie szóstkę w Lotto, ale to samo szczęście przytrafi się tego samego wieczora stu tysiącom dwustu czterem grającym, co sprawi, że wygrasz zaledwie czterdzieści cztery złote i wciąż będziesz uważany za jednego z bohaterów dramatu Mickiewicza. Potem Legia przegra wszystkie mecze w Lidze Mistrzów. Na końcu zaś PiS wygra wybory do sejmu!
Antologia, raczej nie najnowsza. Jest w niej m.in. pewien znajomy Mickiewicza.
Hadapi dengan senyuman.
Hadapi dengan senyuman.
- Alfi
- Inkluzja Ultymatywna
Skojarzenia 2
Hmmm... A jak nazywa się usługa, którą świadczy dama wygłaszająca powyższy monolog?
Hadapi dengan senyuman.
Hadapi dengan senyuman.
- Siekierka
- Pćma
Skojarzenia 2
Wróżenie z dłoni się nazwa, ale jaki jest tytuł antologii to ja nie wiem...
Każdego dnia głupieję do reszty, ale i tak nie dogonię społeczeństwa
- Alfi
- Inkluzja Ultymatywna
Skojarzenia 2
Z dłoni czy nie z dłoni... A treść tego, co owa pani wyczyta z dłoni lub z kart? I jeśli przepowie te wszystkie okropności?
Tytuł składa się z przymiotnika i rzeczownika.
Tytuł składa się z przymiotnika i rzeczownika.
Hadapi dengan senyuman.
Hadapi dengan senyuman.
- Beata
- Stalker
Skojarzenia 2
Straszna wróżba.
Niewiedza nie jest prostym i biernym brakiem wiedzy, ale jest postawą aktywną; jest odmową przyjęcia wiedzy, niechęcią do wejścia w jej posiadanie, jest jej odrzuceniem.
Karl Popper
Karl Popper
- Alfi
- Inkluzja Ultymatywna
Skojarzenia 2
I to jest to.
Hadapi dengan senyuman.
Hadapi dengan senyuman.