Historie, że można pęc...

rozmowy nie zawsze niepoważne.

Moderator: RedAktorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Q
Baron Harkonnen

Post autor: Q »

Uczyniłem niedawno kulinarne odkrycie (z gatunku królowa Bona umarła, w Pińczowie dnieje, itp.). Gorgonzola fajnie się komponuje smakowo ze schłodzonym szampanem.

(Tu, bo gdzie...?)
forum miłośników serialu „Star Trek”, gdzie ludzi zdolnych do używania mózgu po prostu nie ma - Przewodas

Awatar użytkownika
Alfi
Inkluzja Ultymatywna

Post autor: Alfi »

Przypadek sprawił, że przeszedłem ok. pół kilometra mając przed sobą dziewczynę w wieku licealnym, ubraną w biały T-shirt z napisem LOOK DOWN FOR NICE ASS. Przez pierwsze sto metrów - jak na romanistę przystało - byłem przekonany, że chodzi o Niceę ;-).
Le drame de notre temps, c’est que la bêtise se soit mise à penser. (Jean Cocteau)
Hadapi dengan senyuman.

Awatar użytkownika
Q
Baron Harkonnen

forum miłośników serialu „Star Trek”, gdzie ludzi zdolnych do używania mózgu po prostu nie ma - Przewodas

Awatar użytkownika
Alfi
Inkluzja Ultymatywna

W zasadzie to wiaadmość z kategorii "Śmiać się czy płakać", ale takiego wątku nie ma, a zakładać nie warto, bo - jak twierdził Ockham - entia non sunt mulitplicanda praeter necessitatrem.
Dwaj wracający z przepustki jankesi próbowali przebrnąć przez 200-metrowe rozlewisko rzeki Bóbr. Ledwo żywi dotarli do wałów i stamtąd zabrała ich łódź strażaków, po czym zostali bezpiecznie dostarczeni do jednostki.
Komentarz jakiegoś internauty: "Coś tak czułem, że Rambo to fikcyjna postać".
Czy nam wystarczy tzw. sił i środków do opieki nad sojusznikami?
Le drame de notre temps, c’est que la bêtise se soit mise à penser. (Jean Cocteau)
Hadapi dengan senyuman.

Awatar użytkownika
Q
Baron Harkonnen

Jak to z raportowaną długowiecznością bywa: https://www.ucl.ac.uk/ioe/news/2024/sep ... obel-prize

Awatar użytkownika
Alfi
Inkluzja Ultymatywna

Alfi pisze: śr, 18 wrz 2024 14:53 W zasadzie to wiaadmość z kategorii "Śmiać się czy płakać", ale takiego wątku nie ma, a zakładać nie warto, bo - jak twierdził Ockham - entia non sunt mulitplicanda praeter necessitatrem.
Po dziesięciu dniach zauważyłem literówkę. Oczywiście NECESSTATEM, bez "r".
Hadapi dengan senyuman.

ODPOWIEDZ