Równouprawnienie
Moderator: RedAktorzy
- jaynova
- Klapaucjusz
Równouprawnienie
On będzie musiał wziąć sprawy we własne ręce 😚
"May God have mercy upon my enemies; they will need it." - Gen. George Patton.
- Q
- Strategos
Równouprawnienie
Sprawy obslugiwania zmywarki?
A tak w ogóle przypomniała mi się "Tragedia pralnicza", bo skoro z pralką, to czemu nie ze zmywarką?
A tak w ogóle przypomniała mi się "Tragedia pralnicza", bo skoro z pralką, to czemu nie ze zmywarką?
forum miłośników serialu „Star Trek”, gdzie ludzi zdolnych do używania mózgu po prostu nie ma - Przewodas
- Q
- Strategos
Równouprawnienie
Fahrenheitowe Panie, przyjmijcie najlepsze życzenia w dniu Waszego święta!
forum miłośników serialu „Star Trek”, gdzie ludzi zdolnych do używania mózgu po prostu nie ma - Przewodas
- Q
- Strategos
Równouprawnienie
Ostatni już link od kolegi. O tym, jak przeewoluowała nam struktura społeczeństwa:
https://minakowski.pl/demograficzny-dow ... iaj-sensu/
https://minakowski.pl/demograficzny-dow ... iaj-sensu/
- Alfi
- Inkluzja Ultymatywna
Równouprawnienie
Celem niniejszego artykułu jest ukazanie, kiedy i w jaki sposób polskie społeczeństwo (a ściślej: jego elity aktywnie wykorzystujące drukowaną prasę) przeszło od modelu, w którym rodzina składająca się z ojca-wdowca, wychowującego dzieci samotnie lub z macochą jest zjawiskiem typowym (jeżeli nie dominującym) do modelu, w którym taki typ rodziny jest praktycznie niespotykany.
Za to ostatnio zaczyna dominować model, w którym dziecko ma albo samotną matkę i wspomnienie o jakimś tam ojcu, który został wymieniony na model z lepszym lakierem, albo żyje z matką i ojczymem lub - rzadziej - z ojcem i macochą.
Inna sprawa, że nieobecność ojca w życiu Izabeli Łęckiej, Justyny Orzelskiej czy Jagienki ze Zgorzelic jest dla czytelnika ledwo zauważalna, bo ma marginalny wpływ na fabułę (co innego Danuśka - jej śmierci winni byli Krzyżacy). Ale przynajmniej się dowiedziałem, że ksiądz Robak (Jacek Soplica) miał dzieci. To dla mnie nowość.
Le drame de notre temps, c’est que la bêtise se soit mise à penser. (Jean Cocteau)
Hadapi dengan senyuman.
Hadapi dengan senyuman.
- Q
- Strategos
Równouprawnienie
Ok, powyższy link byl przedostatni, bo kolega jeszcze takie przemyślenia o genezie patriarchatu w pakiecie dorzucil:
https://pl.anarchistlibraries.net/libra ... dlug#toc21
https://pl.anarchistlibraries.net/libra ... dlug#toc21
- Alfi
- Inkluzja Ultymatywna
Równouprawnienie
Kancelaria Rady Minister i Ministrów z okazji końca roku szkolnego złożyła życzenia osobom uczniowskim. W komentarzach pod informacją na WP ktoś zwrócił uwagę, że "osoba" to rodzaj żeński, więc życzenia dyskryminują męską część populacji, i zaproponował słowo "osobiszcze".
Le drame de notre temps, c’est que la bêtise se soit mise à penser. (Jean Cocteau)
Hadapi dengan senyuman.
Hadapi dengan senyuman.
- jaynova
- Klapaucjusz
Równouprawnienie
Super. Więc teraz na sex workerów obojga płci mówmy więc "ku.wiszcze".
"May God have mercy upon my enemies; they will need it." - Gen. George Patton.
- Alfi
- Inkluzja Ultymatywna
Równouprawnienie
Po ośmiu miesiącach zauważyłem pomyłkę. Oczywiście chodziło mi o nieobecność matki.
Hadapi dengan senyuman.
Hadapi dengan senyuman.
-
- Laird of Theina Empire
Równouprawnienie
Ależ jaka znowu pomyłka. To nie mogła być nieobecność matki. Z nauk biologicznych wynika przecież, że nieobecność matki skutkuje najczęściej nieobecnością dziecka. Czyli napisałeś dobrze przed ośmioma miesiącami. Choć gdyby było to przed dziewięcioma, miałoby dodatkowy wymiar.
- Alfi
- Inkluzja Ultymatywna
Równouprawnienie
Od pewnego momentu obecność tych matek w domu wymagała użycia wirującego stolika (czy jak się to akcesorium nazywa) i współpracy jakiegoś medium.
Hadapi dengan senyuman.
Hadapi dengan senyuman.
- Alfi
- Inkluzja Ultymatywna
Równouprawnienie
Kupiłem w sklepie rękawiczki nitrylowe. Był tylko rozmiar S. Wygląda mi to na seksizm. Ale przeciwko komu skierowany? Kobietom - bo wszelkie prace porządkowe to ma być ich domena? Czy mężczyznom - bo męska skóra nie wymaga ochrony?
Hadapi dengan senyuman.
Hadapi dengan senyuman.
-
- Laird of Theina Empire
Równouprawnienie
Nie narzekaj. Jeśli dobrze pamiętam komiks i film, to superman nosił koszulkę rozmiaru „S”. Bardzo dobrze było widać.
- Q
- Strategos
Równouprawnienie
Drogie fahrenheitowe Panie, najszczersze życzenia z okazji Waszego święta :).
- Alfi
- Inkluzja Ultymatywna
Równouprawnienie
Kobieta jest osobą, która jest znacznie mądrzejsza od mężczyzny (Donald Trump)
Hadapi dengan senyuman.
Hadapi dengan senyuman.