Top 3 polskich pisarzy
Moderator: RedAktorzy
- Sosnechristo
- Mamun
- Bakalarz
- Stalker
No widzisz, Tamdaradej, nie ma czegoś takiego jak unikalny, ponadczasowy TOP3 pisarzy. Wszystko się zmienia jak w kalejdoskopie wraz z każdą przeczytaną książką.
Może trochę przesadzam, ale na postrzeganie autorów wielki wpływ mają ich książki. A te czasami wbijają nas w zachwyty, a czasami odstraszają mimo że autor napisał całe naręcze innych, dużo lepszych dzieł.
Może trochę przesadzam, ale na postrzeganie autorów wielki wpływ mają ich książki. A te czasami wbijają nas w zachwyty, a czasami odstraszają mimo że autor napisał całe naręcze innych, dużo lepszych dzieł.
Sasasasasa...
- Montserrat
- Szczurka z naszego podwórka
- elam
- Pćma
- Sosnechristo
- Mamun
Ja mam osobno listę polskich pisarzy, których najbardziej cenię, i listę pisarzy których najbardziej lubię.
A wyglądają one tak:
Top 3 najwybitniejszych pisarzy w/g mnie:
1. Stanisław Lem
2. Jacek Dukaj
3. Marek S. Huberath
Top 3 moich ulubionych pisarzy:
1. Tomasz Kołodziejczak
2. Jarosław Grzędowicz
3. Milena Wójtowicz
Taki podział ułatwia mi życie, bo uważam że co innego poczucie wielkości czytanego dzieła a co innego radość z czytania.
Ma to swoje wady, szczególnie jak przy głosowaniu na Zajdla trzeba wybierać między "Schwytanym w światła" Kołodziejczaka a "Gniazdem światów" Huberatha, albo "Miastami pod skałą" tegoż a "Panem Lodowych Ogrodów" Grzędowicza.. Serce pęka..
Za mało czytam książek z wysychającego coraz bardziej Głównego Strumyczka żeby się w miarę sensownie wypowiedzieć. Na upartego podzieliłbym moich najwybitniejszych głównonurtowców tak:
Top 3 beletrystyka:
1. Witold Gombrowicz
2. Józef Mackiewicz
3. Waldemar łysiak
Top 3 non-fiction
1. Ryszard Kapuściński
2. Stanisław Cat-Mackiewicz
3. Paweł Jasienica
witam i pozdrawiam wszystkich serdecznie
SX
A wyglądają one tak:
Top 3 najwybitniejszych pisarzy w/g mnie:
1. Stanisław Lem
2. Jacek Dukaj
3. Marek S. Huberath
Top 3 moich ulubionych pisarzy:
1. Tomasz Kołodziejczak
2. Jarosław Grzędowicz
3. Milena Wójtowicz
Taki podział ułatwia mi życie, bo uważam że co innego poczucie wielkości czytanego dzieła a co innego radość z czytania.
Ma to swoje wady, szczególnie jak przy głosowaniu na Zajdla trzeba wybierać między "Schwytanym w światła" Kołodziejczaka a "Gniazdem światów" Huberatha, albo "Miastami pod skałą" tegoż a "Panem Lodowych Ogrodów" Grzędowicza.. Serce pęka..
Za mało czytam książek z wysychającego coraz bardziej Głównego Strumyczka żeby się w miarę sensownie wypowiedzieć. Na upartego podzieliłbym moich najwybitniejszych głównonurtowców tak:
Top 3 beletrystyka:
1. Witold Gombrowicz
2. Józef Mackiewicz
3. Waldemar łysiak
Top 3 non-fiction
1. Ryszard Kapuściński
2. Stanisław Cat-Mackiewicz
3. Paweł Jasienica
witam i pozdrawiam wszystkich serdecznie
SX
- Coleman
- Wampir