Pytania wszelakie
Moderator: RedAktorzy
- Ilt
- Stalker
- ElGeneral
- Mistrz Jedi
- Alfi
- Inkluzja Ultymatywna
To taka jedna uboga kobita, która pożycza, gdzie może, i nie ma zwyczaju spłacać długów, ale czasami zamawia pizzę na telefon, bo się jej nie chce pichcić.
Nawiasem mówiąc, wczoraj przez pomyłkę wyłączyli prąd w mieszkaniu obok, zamiast u niej.
Przypadek naprawdę patologiczny.
Nawiasem mówiąc, wczoraj przez pomyłkę wyłączyli prąd w mieszkaniu obok, zamiast u niej.
Przypadek naprawdę patologiczny.
Le drame de notre temps, c’est que la bêtise se soit mise à penser. (Jean Cocteau)
Hadapi dengan senyuman.
Hadapi dengan senyuman.
- No-qanek
- Nexus 6
- ElGeneral
- Mistrz Jedi
Ty masz ciekawy sposób patrzenia na świat. Jak ktoś Ci powie, że na pustyni jest gorąco, to też go zapytasz, czy mieszkał na pustyni, czy sobie to wymyślił?No-qanek pisze:Generale, mieszkałeś w tej Szwecji czy tylko tak z głowy wymyśliłeś, że tam się świetnie żyje?
Takie jest moje zdanie w tej materii, a oprócz tego uważam, że Kartagina powinna być zburzona.
- No-qanek
- Nexus 6
Czyli to, że w Szwecji jest świetnie jest faktem tak samo oczywistym jak temperatura na pustyni?
Obawiam się, że jednak nie.
(Swoją drogą na pustyniach potrafi być mróz; i mam tu na myśli właśnie takie jak Sahara)
Obawiam się, że jednak nie.
(Swoją drogą na pustyniach potrafi być mróz; i mam tu na myśli właśnie takie jak Sahara)
"Polski musi mieć inny sufiks derywacyjny na każdą okazję, zawsze wraca z centrum handlowego z całym naręczem, a potem zapomina i tęchnie to w szafach..."
- Alfi
- Inkluzja Ultymatywna
Nie trzeba. Kłopot w tym, że niektórym jest wszystko jedno... byle jakimś psim swędem. Dla większości korzystających przykra konieczność, od której starają się uwolnić - a dla niektórych sposób na życie.ElGeneral pisze:Hm... Alfi! Nie uwierzę, że trzeba ci tłumaczyć różnicę pomiędzy jałmużną, napiwkiem a świadczeniami socjalnymi...
Le drame de notre temps, c’est que la bêtise se soit mise à penser. (Jean Cocteau)
Hadapi dengan senyuman.
Hadapi dengan senyuman.
- No-qanek
- Nexus 6
Generale, przecież to nie jest dziecinna przepychanka!
Wybacz, ale uznawanie, że w jakimś kraju się dobrze żyje, bo "tak się mówi" i wyciąganie z tego wniosków mnie nie przekonuje.
Wybacz, ale uznawanie, że w jakimś kraju się dobrze żyje, bo "tak się mówi" i wyciąganie z tego wniosków mnie nie przekonuje.
"Polski musi mieć inny sufiks derywacyjny na każdą okazję, zawsze wraca z centrum handlowego z całym naręczem, a potem zapomina i tęchnie to w szafach..."