Reklamowisko - czym nas straszą i zadziwiają w tivi

czyli nic konkretnego, za to do wszystkiego

Moderator: RedAktorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Vodnique
Ośmioł

Post autor: Vodnique »

To chyba najpełniejsza możliwa wersja, tak wydaje mnie siem.
Dealing with bugs on a daily basis.

Awatar użytkownika
Riv
ZasłuRZony KoMendator

Post autor: Riv »

Eee... mnie się pod tym linkiem jakieś prezentacje - zrobione pewnikiem przez fanów Sercowych Bić - pokazują. Filmk pełny jest TU. I trwa o minutę dłużej, niż pisałem na początku - 2:30 :)))
Przyjemności oglądania życzę :)

- Od dawna czekasz?
- OD ZAWSZE.

Awatar użytkownika
Karola
Mormor

Post autor: Karola »

Ooo, odnalazł się i wysypał kubełek z kulkami mojej córy :) Też tak sobie mogę zrobić, tylko u mnie podłogi mniej pochyłe, no i telewizor innej firmy :):):)

Ale reklamka przecudnej urody.
Jest coś podobnego (chyba z muzą klasyczna w tle) z wybuchającą spod ziemi farbą i zalewającą budynki. Czy to też Bravia?
Indiana Jones miał brata. Nieudacznika rodem z Hiszpanii. Imię brata nieudacznika brzmiało Misco. Misco Jones.

Awatar użytkownika
Riv
ZasłuRZony KoMendator

Post autor: Riv »

Tak jest. Nie widziałem całości, ale pomysł też niezły. Choć powtórki z piłeczek nie będzie - jak na razie wydają się nie do pobicia. Nic ich nie przeskoczy :)

- Od dawna czekasz?
- OD ZAWSZE.

Awatar użytkownika
Czarownica
ZakuŻony Terminator

Post autor: Czarownica »

Tyż widziałam kororową farbną wybuchankę:)

Ale to piłeczki żondzą, a potem długo, długo nic...

P.S.
Mnie się wczoraj strona YouTube'a raptem nie chciała łotworzyć, nie mogłam kontynuować poszukiwań:(
Łiv dał linka, znaczy, dobły Łiv:)
<gollum bunny mode on> Świeże mięsssko, hyhyhyhy... Dopsie, dopsie... >:-] Tak, tak, trzeba pisssać, wysssyłać, tak, tak, trzeba, rozwijać sssię, tak, tak... Bałdzo dopsssie, ssskarby, dopsssie... <gollum bunny mode off> - by Harna

Awatar użytkownika
lokje
Fargi

Post autor: lokje »

Glifion pisze:Ja lubię szczególnie dwie reklamy. Jedną z nich jest reklama STR8, tam gdzie jadą sobie samochodem, głównie ze względu na muzykę.
Z tym produktem to inaczej w ogóle miało być. Kilka lat temu rozmawiałam z jakąś grubą fiszą z tej firmy, tłumaczył mi, że nazwa i kampania reklamowa ( ta pierwsza) będzie obliczona na jak największy skandal. bo STR8 to staight, czyli heteryk, do tego jeszcze było tam stwierdzenie o zapachu dla prawdziwego mężczyzny czy coś w tym stylu. liczyli na protesty gejów i się wyłożyli jak na lodowisku :)))
w zalewie badziewia reklamowego ( o nie, co mąż powie, jak i ta koszula się zniszczy!? pójdzie do sklepu, lebiega jeden, i sobie nową kupi) imho wyróżnia się Żuberek. piwa nie pijam, ale reklamy rzeczywiście miodzio.
namu offutopu, namu offutopu, namu offutopu
Błogosławiona Lokje od Celofyzów

Awatar użytkownika
tarkus
Mamun

Post autor: tarkus »

A reklamka dębowego mocnego? Ta z serwisem wieży oblężniczej, bo miał być Frombork, był Malbork, a tam jest wyżej? ;))
<glootech> dochodze do wniosku, ze ksiezyc jest bardziej potrzebny od slonca
<glootech> bo swieci, gdy jest ciemno
<glootech> a slonce, gdy jest jasno

Awatar użytkownika
Varelse
Dwelf

Post autor: Varelse »

Tak... Reklamy piwa jakoś wyróżniają się pomysłowością - nie to co kolejny środek przeciwbólowy, który kończy sie zawsze przerobieniem człowieka na kiepską grafikę 3D i uderzeniem latającej tabletki w promieniujący czerwony punkt.
Dość śmieszna jest też reklama jakiegoś środka antywzdęciowego, która przedstawia przyjęcie rodzinne jako iście epicką sytuację (szczególnie krocząca w spowolnieniu ciocia).
'Ale mimo to najlepsza była dawna reklama Ery z "50 tysięcy 881" Smolika. Ze względu na muzykę Krajowego Mistrza Chilloutu oczywiście.
Ale tak naprawdę nie miałbym nic przeciwko umieraniu, gdyby nie następowała po nim śmierć - Thomas Nagel

Szczury z Princeton, Nowa Fantastyka 9/2009

Awatar użytkownika
Karola
Mormor

Post autor: Karola »

Podobają mi sie reklamy coca-coli, konkretnie dwie: przedświąteczna, gdzie gosć wrzuca pieniązek do automatu i czeka na butelkę, a od środka pokazany cały bajkowy proces napełniania, kapslowania, schładzania i wypadania z automatu. Te krasnale, te kolory i chyba muzyka - jakoś mi w pamięci utkwiło.
Druga - teraźniejsza - ze światem z SIMów, lubię takie komputerówki.
Indiana Jones miał brata. Nieudacznika rodem z Hiszpanii. Imię brata nieudacznika brzmiało Misco. Misco Jones.

Awatar użytkownika
Cień Lenia
Zwis Redakcyjny

Post autor: Cień Lenia »

Wśród reklam piw, moje osobiste TOP 3 zajmują:
1.Żywiec(Prawie robi wielką różnicę)
2.Żubr(Żubr występuje w puszczy, etc)
3.Okocim(Tylko Dla Orłów)

[EDIT]
Doslownie przed chwilą obejrzałem taką oto reklamę:
Facet z czerwoną reklamówką w łapie stoi na przystanku obok pary młodych ludzi. Nagle, zaczyna walić nią w słup. Ludzie patrzą na niego ze zdziwieniem, a on rzuca reklamówkę pod nogi i wtedy ukazuję się nam napis "Mediamarkt". Zaraz potem słychać głos: "Zrobili cię w konia? Przyjdź do SATURNA!"

Awatar użytkownika
padawan
Mamun

Post autor: padawan »

Taaaaa... Cała idea tkwi w tym, że MM i Saturn to jest jedna firma :)
To zdanie jest fałszywe.

"Statystyka jest jak kobieta w bikini. Widać wszystko, ale nie to co najistotniejsze..."

Awatar użytkownika
Cień Lenia
Zwis Redakcyjny

Post autor: Cień Lenia »

padawan pisze:Taaaaa... Cała idea tkwi w tym, że MM i Saturn to jest jedna firma :)
Czyli zwyczajnie zrobili widza w konia :P

Awatar użytkownika
padawan
Mamun

Post autor: padawan »

Jest to tzw "Chłyt ma-te-kin-go-wy" :)
To zdanie jest fałszywe.

"Statystyka jest jak kobieta w bikini. Widać wszystko, ale nie to co najistotniejsze..."

Awatar użytkownika
MalaMi
Fargi

Post autor: MalaMi »

lejdis end dżentelmens - nalepsza reklama ever, czyli:
Żubr występuje w puszczy
§ 13
"Przy interweniowaniu wobec żołnierzy członek ORMO obowiązany jest zachować takt, umiar oraz szacunek należny mundurowi wojskowemu"

Awatar użytkownika
Łowczyni
Mamun

Post autor: Łowczyni »

Sone Ericsson - pstryk, pstry, pstyk

Uśmiałam się jak głupia przy tym :)
Może dlatego, że lubię Mumio... albo że po prostu mi niewiele do szczęścia potrzeba.

ODPOWIEDZ