Quiz: fantastyczne światy gier komputerowych
Moderator: RedAktorzy
- Zanthia
- Alchemik
Nad miastem wisi księżyc - niewielki, taki w sam raz, żeby go wydrążyć i przerobić na schronienie dla wszystkich zagubionych w wierze. Ci, którzy fatalnie błądzą, podając (publicznie zwłaszcza) w wątpliwość prawdziwość bogów i zasadność działań ich śmiertelnych sług, oraz ci, którzy z podejrzanym zainteresowaniem wysłuchują takich farmazonów, mogą liczyć na transport w tym kierunku (przewidziany jest transport w jedną stronę), gdzie spokojnie i na osobności wytłumaczy im się, jak bardzo się mylą.
NOWY POST: hint: malutki to był księżyc, sporawy meteor zaledwie. Jego geneza jest ciekawa: kiedy demoniczne bóstwo zagroziło ciśnięciem w miasto (co spowodowałoby ruiny i prawdopodobnie tsunami), miejscowe bóstwo zatrzymało skałę w locie i zawiesiło po wsze czasy nad miastem. Plotka głosi, że zaprzestanie kultu miejscowego bóstwa spowoduje upadek kamlota. Choć jak tu zaprzestać wiary w bóstwo, skoro bóstwo można - z pewną dozą wysiłku - spotkać namacalnie w jego pałacu?
NOWY POST: hint: malutki to był księżyc, sporawy meteor zaledwie. Jego geneza jest ciekawa: kiedy demoniczne bóstwo zagroziło ciśnięciem w miasto (co spowodowałoby ruiny i prawdopodobnie tsunami), miejscowe bóstwo zatrzymało skałę w locie i zawiesiło po wsze czasy nad miastem. Plotka głosi, że zaprzestanie kultu miejscowego bóstwa spowoduje upadek kamlota. Choć jak tu zaprzestać wiary w bóstwo, skoro bóstwo można - z pewną dozą wysiłku - spotkać namacalnie w jego pałacu?
It's me - the man your man could smell like.
- Korodzik
- Sepulka
Tenże.
Smakosz twierdził, że niekiedy z bezbronnej ofiary stawał się na krótko groźnym pogromcą widm - acz złośliwi sugerowali, że działo się tak wtedy, gdy zażywał on inny rodzaj podejrzanych pigułek niż zwykle.
Dawaj swoją zagadkę, Zanthia.
Smakosz twierdził, że niekiedy z bezbronnej ofiary stawał się na krótko groźnym pogromcą widm - acz złośliwi sugerowali, że działo się tak wtedy, gdy zażywał on inny rodzaj podejrzanych pigułek niż zwykle.
Dawaj swoją zagadkę, Zanthia.
"George Braque. Wielka niewiadoma w dziejach świata. Nikt nie wie kim był, co robił, nawet nie znamy jego nazwiska."
- Zanthia
- Alchemik
Czy ja mam jakieś dziwne egzotyczne gusta, czy nie umiem zadawać, Holender latający...
Zagadkę oddam w dobre ręce.
Zagadkę oddam w dobre ręce.
It's me - the man your man could smell like.
- Korodzik
- Sepulka
Ja znałem odpowiedź, ale wolałem dać innym szansę. Zresztą to ty się pośpieszyłeś, mamy zwykle 48 godzin na zgadnięcie.
Ale skoro zagadka moja, to biorę i nie oddam.
Jeden z najgroźniejszych i najbardziej profesjonalnych łysoli świata. Podejrzewam jednak, że nie lubi odwracać się tyłem do sklepowych kasjerek - narażałoby go to na złośliwe żarty z ich strony.
Ale skoro zagadka moja, to biorę i nie oddam.
Jeden z najgroźniejszych i najbardziej profesjonalnych łysoli świata. Podejrzewam jednak, że nie lubi odwracać się tyłem do sklepowych kasjerek - narażałoby go to na złośliwe żarty z ich strony.
"George Braque. Wielka niewiadoma w dziejach świata. Nikt nie wie kim był, co robił, nawet nie znamy jego nazwiska."
- Metallic
- Kadet Pirx