Pogadaj z Pilipiukiem o wszystkim oprócz jego twórczości
Moderator: RedAktorzy
- Darth_Franek
- Pćma
Re: Andrzej Pilipiuk-chrzęszczące słownikowo 'Dziedziczki'
Honor? A co Ty wiesz o honorze?
Wesołych Świąt, również ! Bożego Narodzenia, zresztą :)!
wpis moderatora:
Ebola: To, że muszę ubrać choinkę i zrobić jeszcze dwie sałatki i coś tam, coś tam, nie znaczy, ze nie czytam postów na ff. Nie obrażamy. Nie dorabiamy innym użytkownikom ideologii, chyba że chcemy banik pod choinkę. Wesołych świąt.
Wesołych Świąt, również ! Bożego Narodzenia, zresztą :)!
wpis moderatora:
Ebola: To, że muszę ubrać choinkę i zrobić jeszcze dwie sałatki i coś tam, coś tam, nie znaczy, ze nie czytam postów na ff. Nie obrażamy. Nie dorabiamy innym użytkownikom ideologii, chyba że chcemy banik pod choinkę. Wesołych świąt.
"...nikt nie zna ścieżek gwiazd..."
-------------------------------------------------------
Oszołomy wszystkich światów łączcie się !
- Hipolit
- Klapaucjusz
Jak widać znacznie więcej niż Ty, bo nie rzucam inwektywami na prawo i lewo, tłumacząc sie "zapracowaniem".Darth_Franek pisze:Honor? A co Ty wiesz o honorze?
To koniec mojej dyskusji z Tobą
Pozdrawiam
Hipolit
Navigare necesse est, vivere non est necesse
Hipolit
- Darth_Franek
- Pćma
Super! Bo ja jednak próbowałem uczestniczyć w dyskusji, w której głos zabierało co najmniej kilku userów.Hipolit pisze:To koniec mojej dyskusji z Tobą
Hipolit pisze:Jak widać znacznie więcej niż Ty, bo nie rzucam inwektywami na prawo i lewo,
Widocznie nasze rozumienie pojęcia "honor" jest diametralnie różne. Mi się wydaje, że nigdzie nie użyłem żadnego argumentu ad personam (w tej dyskusji, która, jak rozumiem, jest wg Ciebie rozmową ze mną).
Wg mnie uczestnicy dyskusji wskazywali na różne punkty odniesienia, w świetle których należy analizować kondycję II i III RP. Co wg. mojego stanu wiedzy jest dość powszechnie stosowaną metodą prowadzenia badań. Gdzieś w tym miejscu można się pokusić o odwołanie do rozbieżności pomiędzy fizyką newtonowską, a ta XIX XX wieczną, do której z wielką kurtuazją (oczywiście nie używając inwektyw i kłaniając się w pas przy każdym słowie) nawiązywałeś albo w tym wątku, albo w Co za czasy.
Zapewne stwierdzenie "walczysz z chochołem" jest argumentem jak najbardziej merytorycznym w dyskusji nad spojrzeniem na kondycję i analizę stanu gospodarki i społeczeństwa II RP. Jeśli tak wygląda merytoryczna dyskusja, faktycznie lepiej nie rozmawiaj. Bywaj ;).
A tak poza dyskusją - jeszcze raz Zdrowych i Spokojnych Świąt życzę wszystkim! A gdyby komuś było z deka .... smutno w czasie Świąt, w moim domu miejsce się znajdzie przy Świątecznym Stole. A w Wigilię można do mnie wpaść... pogadać i popatrzeć na ludzi wędrujących w poszukiwaniu swoich Świąt.
Jak to kiedyś mi się napisało... Podzielmy się... Sobą! Bóg się rodzi w każdym z nas! (Pewnikiem KK by się nie spodobało).
Spokoju!
- jaynova
- Klapaucjusz
Ekhem, moderatorzy kochani. Od takich dyskusji jest chyba wątek ideologiczny. Względnie klatki. Am J wrong?
"May God have mercy upon my enemies; they will need it." - Gen. George Patton.
- Hipolit
- Klapaucjusz
Nie ma już problemu. Jak już wyżej napisałem, nie mam więcej zamiaru odpowiadać temu człowiekowi. Na szczęście na forum są ludzie, jak choćby bohater tego wątku, z którymi można kulturalne porozmawiać, bez narażania się na niemiłe epitety, za którą to postawę należą się Andrzejowi z mojej strony wyrazy szacunku.jaynova pisze:Ekhem, moderatorzy kochani. Od takich dyskusji jest chyba wątek ideologiczny. Względnie klatki. Am J wrong?
Pozdrawiam
Hipolit
Hipolit
- Ebola
- Straszny Wirus
wpis moderatora:
Ebola: Wpisałam się wyżej.
@Darth, owszem użyłeś argumentu ad personam.
Jedz szczaw i mirabelki, a będziesz, bracie, wielki!
FORUM FAHRENHEITA KOREĄ PÓŁNOCNĄ POLSKIEJ FANTASTYKI! (Przewodas)
Wzrúsz Wirúsa!
FORUM FAHRENHEITA KOREĄ PÓŁNOCNĄ POLSKIEJ FANTASTYKI! (Przewodas)
Wzrúsz Wirúsa!
-
- Laird of Theina Empire
Tylko powtórzyć za gospodarzem wątku: tylko Was na jedn, ku**a, dzień zostawić! Pomyśleć, że zapisałem się na to forum ze względu na wysoki poziom prowadzonych dyskusji... errare humanum est..
- jaynova
- Klapaucjusz
Nareszcie wkroczył(a) szeryf(a). :)))
"May God have mercy upon my enemies; they will need it." - Gen. George Patton.
- Darth_Franek
- Pćma
"Przeleciałem" posty - rzeczywiście. Przepraszam.Ebola pisze:Darth, owszem użyłeś argumentu ad personam.
Jeszcze raz zdrowych!
- Małgorzata
- Gadulissima
Teraz odszczekaj. O poziomie dyskusji świadczy też reakcja dyskutantów na wskazanie wykroczenia. :PJuhani pisze:Tylko powtórzyć za gospodarzem wątku: tylko Was na jedn, ku**a, dzień zostawić! Pomyśleć, że zapisałem się na to forum ze względu na wysoki poziom prowadzonych dyskusji... errare humanum est..
Wszak to "errare" dotyczy wszystkich nas. :)))
So many wankers - so little time...
-
- Laird of Theina Empire
Akurat, w życiu:) Reakcja świadczy o dyskutantach, a nie o poziomie dyskusji. Zmartwiło mnie i zasmuciło, że to się zdarzyło akurat pomiędzy TYMI dwoma osobami. Nie, to nie powinno się zdarzyć.Małgorzata pisze:Teraz odszczekaj. O poziomie dyskusji świadczy też reakcja dyskutantów na wskazanie wykroczenia. :P Wszak to "errare" dotyczy wszystkich nas. :)))
Nie i koniec.
A tak na marginesie wysokiego poziomu, od Ciebie nauczyłem się, że "ęsie" to są znaki diak...dikoch..diko.. styczne, w każdym razie. Do tej pory istniały dla mnie klawiatury z "ęsiami" i bez. Teraz już wiem, że "ęsie" mają nazwę:)
- Małgorzata
- Gadulissima
Ale nie ma dyskusji bez dyskutantów*. :P
I cieszę się, że masz teraz w zasobie leksykalnym trudne słówko czterosylabowe. Mogę podrzucić więcej, bo ostatnio zaglądałam do SPL, to się doedukowałam. :D:D:D
Obawiam się natomiast, że zaczynamy offtopować, a nie wypada.
To może czym prędzej umknę, żeby poczytać cudem odnalezione "Kroniki...", które pałętają się teraz w klatkach... :P
To może czym prędzej umknę, żeby poczytać cudem odnalezione "Kroniki...", które pałętają się teraz w klatkach... :P
- Laird of Theina Empire
Zostaw ślad, że byłaś:)Małgorzata pisze:To może czym prędzej umknę, żeby poczytać cudem odnalezione "Kroniki...", które pałętają się teraz w klatkach...
Już off z tym topem.
- neularger
- Strategos
Słownik Podłych Leksemów. Gdyby ktoś nie wiedział.:)Małgorzata pisze:(...)zaglądałam do SPL, to się doedukowałam.
You can do anything you like... but you must never be rude. Rude is being weak.
Ty, Margoto, niszczysz piękne i oryginalne kreacje stylistyczne, koncepcje cudne językowe.
Jesteś językową demolką. - by Ebola
Ty, Margoto, niszczysz piękne i oryginalne kreacje stylistyczne, koncepcje cudne językowe.
Jesteś językową demolką. - by Ebola

- Małgorzata
- Gadulissima
Słownik Pojęć Literackich. Ale w zasadzie Twoja wersja znaczy to samo, a brzmi o wiele przyjemniej. :Pneularger pisze:Słownik Podłych Leksemów. Gdyby ktoś nie wiedział.:)Małgorzata pisze:(...)zaglądałam do SPL, to się doedukowałam.
e: KNS
So many wankers - so little time...